Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?

elitemadzone.org :: AutoZone :: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6663 | Odgovora: 24 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
Član broj: 16
87.116.161.*

+1457 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?13.07.2026. u 21:51 - pre 1 dan i 1h
Huhuh, dosta si napisao, što je lepo, ali nisi naveo najvažniju stvar, a u nečemu ključnom si i pogrešio.

Kao prvo i osnovno, taj tvoj motor od 193KS je na žalost ugušena verzija najboljeg dizela od 200 KS koji je išao u stari Superb i koji je drastično bolji i neuporedivo TIŠI od (pra)starog od 190KS.

Dakle najveća razlika između ta dva auta je u motoru, prosto to su neuporedivi motori iako im je razlika na papiru samo 3ks.

Prema tome, osećaj tišine koji imaš je prvenstveno od tišeg i jačeg motora, a NE od izolacije koja je samo mrvicu, ako i toliko bolja. Inače po svemu što navodiš paket opreme je takođe neuporediv sa starim, praktično nema poređenja, ako imaš i duple prozore onda je stvar još jasnija.

Prethodni model Superba je imao konkurenciju ali je bio ubedljivo najbolji u njoj, ali sadašnji model Superba skoro da uopšte nema konkurenciju, tako da iako bih ja kupio 2,0TFSI od 265KS, želim da ti čestitam na kupovini verovatno poslednjeg normalnog auta u klasi 👍

Odgovor na temu

Mladen
Beograd

Član broj: 30746
*.static.isp.telekom.rs.

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?14.07.2026. u 09:48 - pre 13h 57min
Taj 2.0 tdi 200ks ima ogromnih problema sa potrosnjom ulja, i ne bih ga menjao za 190ks nema sanse. Videcemo kako ce se ovaj 193ks pokazati sto se toga tice, jos je rano, navodno ima manje problema... 190ks nikad kap ulja nisam dolio, 200ks svi dolivaju izmedju servisa... I za ovaj 193ks sam odmah kad sam ga preuzimao kupio 1l ulja da imam u gepeku...

Tako je, to sam i napisao, mnogo toga nisam komentarisao jer je posledica jaceg paketa opreme, poput canton ozvucenja, koznih sedista sa masazom i ventilacijom, ambijentalnog osvetljenja, termoizolovane sofersajbne... Ali dosta stvari je bolje nevezano za paket opreme... Matrix farovi su za nijansu bolji od starih, kvalitet materijala je za nijansu iznad, ne ispod stare generacije po meni. Dizajn enterijera je ozbiljan korak napred. Jos nisam sreo nekog ko je rekao da je dizajn starog lepsi...

Sto se kvokrakog volana tice, ne vidim ama bas nikakvu manu toga. Stari je imao trokraki, novi dvokraki, ne smeta mi ni najmanje. Nije stvar da je samo u visim paketima opreme trokraki, nema viseg paketa od L&K pa je svejedno dvokraki. Trokraki ide samo u sportline koji sam takodje razmatrao, ali mi je LK ipak bolji. Kod sportlinea nema opcije za kozna sedista sto mi je bio uslov zbog troje dece...

Punjenje mobilnog je daleko bolje reseno na novom. Pored bezicnog koji ne koristim, pozicija uticnice je sjajno resena, jer se nalazi u samoj kaseti uzmedju sedista, sa rupicom kroz koju prolazi kabl napolje, tako da moze da viri samo malo. Na starom je non stop morao kabl od pola metra da strci tu negde, i da bude otvorena pregrada za upaljac da bi bio ukljucen punjac. Daleko urednije je sad.

Sve u svemu stoji da su auti poskupeli, ali superb nije nista vise nego bilo koji drugi auto... Kad sam 2015 uzimao toyotu corollu, kretala je od 13k a srednji paket opreme je bio 16k. Sad je osnovna 19k a srednji 22k... Superb je u nekom style paketu 2020 bio oko 32-33k, sad je tu oko 40k sa slicnom opremom...

Kako je bukvalno sve poskupelo bar 50% u prethodnih 5 godina, ni na autima se to ne moze izbeci. Razmatrao sam svasta od automobila i sve u svemu superb je uvek tu bestbuy koji je i bio. Ili kodiaq ko gleda SUV, mene nije zanimao. Isao sam na test voznju Honde CRV koja je u full opremi 52k, i auto jeste dobar za one koji auto voze prvenstveno u gradu, ali posto mi je 90% voznje medjugradska/autoput, motor koji je slabiji i veca buka mi nisu legli...

Superb LK je oko 46k, i za te pare jednostavno nema boljeg izbora...

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
87.116.162.*

+1457 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?14.07.2026. u 13:52 - pre 9h 53min
Daj malo detalja o Hondi CRV u poređenju sa Superbom, veoma me zanimaju ko su ti koji kupuju auto za grad od 52K?!

Btw, ako je L&K 46 a jeste kao što kažeš, onda je novi Superb pojeftinio od kada je izašao, što je zaista čudno i retkost, ali očigledno da im je ideja da nastave najveću prodaju u klasi.

Mene zanima koliku maržu imaju, sigurno je minimalna, a to je i razlog više za činjenicu da novi Superb ne donosi praktični kikakav kvalitet više u odnosu na stari.

Sviđa mi se oblik sedišta kod novog, ali da li uopšte postoji mogućnost da se dobija alkantara, to nisam video?

Btw, i ja sam čuo da taj najbolji stari dizel od 200KS troši ulje ali mi je to neverovatno, lično sam se veoma prijatno iznenadio kada sam čuo koliko je tih, a i veoma je snažan.

Odgovor na temu

Mladen
Beograd

Član broj: 30746
*.static.isp.telekom.rs.

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?14.07.2026. u 15:31 - pre 8h 13min
Trosi ulje nenormalno, sto oni predstavljaju kao normalno...

Ne znam za alcantaru, nije me zanimala, samo koza. Napravljena je sajamska akcija pa je 46k, inace je zvanicno 3-4k vise zavisno od dodataka

CRV je udobniji, sto je neminovno jer ima 235/60/18 gume naspram 235/45/18 kod superba. Zbog tog hibridnog sklopa gde se uglavnom vozi na struju a benzinac je samo da dopunjuje bateriju, auto je veoma tih u gradu, ali kad se ode na 130+ zbog losijeg koeficijenta otpora vazduha u odnosu na limuzinu (neminovnost) i zbog tog motora koji onda radi jace auto je bucniji, a nema tu snagu kao dizel od 193ks... sem toga, auto mi se bas svideo, kvalitetno uradjen, sve na svom mestu, ali prosecna potrosnja za moj stil voznje visa od adekvatnog dizela pa mi nije imalo smisla, uz tih 6k vise u startu... Taj hibrid trosi najmanje u gradu, dok na autoputu trosi osetno vise od dizela a meni je to glavnina kilometraze koju predjem...

Mazda CX80 PHEV je bila u igri, ali dok sam prodao starog superba prestala je sajamska akcija za mazdu pa je doplata u odnosu na superba bila prevelika... Inace mi je taj auto top...

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
87.116.162.*

+1457 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?14.07.2026. u 17:32 - pre 6h 12min
huh, ja ne bih nikad menjao alkantaru za kožu, tačnije kožu ne bih uzeo ni pod razno.

Sve ostalo je odlično osim volana naravno, naročito mi se sviđa Canton koji dobijaš uz L&K, ako imaš dobar kvalitet materijala to je druga dimenzija vožnje 👌

Ta dvokraki volan je stvarno debilan u odnosu na onaj koji ide u Sporting, po meni je trebalo i njega da stave u L&K.

Ali nadasve treba reći da je cena (ponovo) izvanredna, L&K sa najjačim motorom za 46k, to je toliko ubedljivo najbolja ponuda da bi svi drugi mogli da kupe prnje 🤯

A što se tiče Mazde koju si pomenuo - stvarno ne znam kako to pominješ uz Superba, pa pogladaj na šta to liči 😂🤯🤮

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: AutoZone :: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6663 | Odgovora: 24 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.