Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Može li se dragon kartica iskoristiti za nešto drugo?

[es] :: BalkanSat :: Može li se dragon kartica iskoristiti za nešto drugo?

[ Pregleda: 600 | Odgovora: 9 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sam
HR, za sada

Član broj: 2913

icon Može li se dragon kartica iskoristiti za nešto drugo?27.08.2004. u 09:18
Može li se Dragon Loader kartica iskoristiti za punjenje XCAM, Joker CAM i Matrix CAMa? Budući da je poznat flash za dragon loader, teoretski bi se kartica jednostavno mogla programirati kao FUN 7 i napuniti sa softverom za punjenje XCAMa, Matrix i slično. A kasnije se ponovo ubaci flash od dragona i napuni sa predatorom.
Da li bi ova ideja funkcionirala i da li je to netko probao? Ako netko zna molim mišljenje da ne upropastim bez veze dragon loader karticu.
Hvala
27.08.2004. u 09:18 

belami

Član broj: 20914

icon Re: Može li se dragon kartica iskoristiti za nešto drugo?29.08.2004. u 19:45
E ne moze prijatelju fan na dragon karticu prvo nemaju isti procesor a drugo ako izbrises potpuno dragon karticu nije u pitanju samo fles nego i softver za punjenje modula a poslije ces morati traziti nekoga sa dynamite programatorom da ti to popravi da bi ponovo mogao programirati dragon s njom zato radje kupi fab 7 dvaput je jeftinija od dragon kartice,a mozes ti i probati pa nam javi sta je bilo!
Pozdrav!
29.08.2004. u 19:45 

roli
Mrdja Dragan
Razvlakac kablova na Freedom wireless mrezi

Član broj: 3571

Sajt: www.freedom.org.yu

icon Re: Može li se dragon kartica iskoristiti za nešto drugo?29.08.2004. u 19:54
Ja sam probao ubacivati predator na Fun 6...ovako : ubacim Dragon karticu u programator, startujem program da je prepozna ...izvadim je vani,na njeno mjesto ubacim Fun6 i pocnem programiranje .....ide,nekad samo malo,nekad vise od pola ali ....do kraja nisam nikad uspio

Pozdrav!
29.08.2004. u 19:54 

colin b
columbus
* * sel * *

Član broj: 21639

icon Re: Može li se dragon kartica iskoristiti za nešto drugo?01.09.2004. u 17:48
kartica dragon loader na kojoj pise fun7, 100% se moze koristiti i kao fun kartica i radi bez greske i netreba ti nikakav dynamite programer, upucas samo flash dragona i stavis predator koji zelis, ja vec pola godine radim to isto i neme nikakvih problema
01.09.2004. u 17:48 

hreljic
20.000 milja ispod mora

Član broj: 16734

icon Re: Može li se dragon kartica iskoristiti za nešto drugo?01.09.2004. u 22:50
A kako si je ti to Coline B koristio za punjenje X-cam-a,Joker cam-a i matrix-a???
Odgovor ti je malo konfuzan u stilu:"Moze Golf diesel i na benzin!Samo nalijes naftu i-vozi Misko..."
Pozdrav
HR
01.09.2004. u 22:50 

colin b
columbus
* * sel * *

icon Re: Može li se dragon kartica iskoristiti za nešto drugo?02.09.2004. u 14:28
da u pravu si ali za sebe
02.09.2004. u 14:28 

belami

Član broj: 20914

icon Re: Može li se dragon kartica iskoristiti za nešto drugo?02.09.2004. u 14:42
Pa normalno coline gledaj sta si nam napisao da sa dragon karticom mozes napuniti dragon modul " ko bi rekao da to moze" i kakve veze sad ima predator sa x camom i matriksom i obicnim fun fajlovima za koje je covjek pitao.
Kad pises pisi konkretno cime i kao si na dragon loader karticu ubacio fun fajl i da jos taj fajl radi .
Po tvome ispade da da treba kupiti dragon i fun7 i to je to e to neide ja ne znam da je itko uspio napuniti drgon sa fun karticom.
Pozdrav!
02.09.2004. u 14:42 

Frenky
Slo-Cro-BiH-SCG

Član broj: 13483

icon Re: Može li se dragon kartica iskoristiti za nešto drugo?02.09.2004. u 20:08
Citat:
belami: Pa normalno coline gledaj sta si nam napisao da sa dragon karticom mozes napuniti dragon modul " ko bi rekao da to moze" i kakve veze sad ima predator sa x camom i matriksom i obicnim fun fajlovima za koje je covjek pitao.
Kad pises pisi konkretno cime i kao si na dragon loader karticu ubacio fun fajl i da jos taj fajl radi .
Po tvome ispade da da treba kupiti dragon i fun7 i to je to e to neide ja ne znam da je itko uspio napuniti drgon sa fun karticom.
Pozdrav!

Pa loader card za Dragon cam je u stvari Fun7 kartica i zato sam ja ˝vjeruj˝napunijo nekoliko Dragona sa Fun karticom a ne znam čime ti puniš Dragon cam?

Pozdrav
02.09.2004. u 20:08 

sam
HR, za sada

Član broj: 2913

icon Re: Može li se dragon kartica iskoristiti za nešto drugo?03.09.2004. u 10:01
Ljudi da se svi ne prepirete bez veze recimo ovako.

Dragon loader karticu sam sa programatorom (dynamite) obrisao. Još bolje je pokrenuti autodetekciju i programator raspoznaje da se radi o prussian 5 kartici - AT+2x1024 eeprom znači FUN7. Lijepo downlodirao softver za XCAM, učitao xflash i eeprom file broj jedan i programirao karticu. Nakon toga ubaciti karticu u XCAM, odete u meni prijemnika na čitanje common interfacea i izaberete onaj u kojem stoji trenutna softverska verzija XCAMA - kod mene bio xcrypt 1.073. Čim uđete u menu XCAMa odmah započinje nadogradnja i piše da je unutra kartica broj 1, i odbrojava kilobajte koji se učitaju. Na kraju piše da treba ubaciti karticu 2. Ponovo programiran dragon loader karticu (FUN7) sa fajlmo 2 za eeprom (flash je već unutra a možete sve programirati još jednom - znači xflash i eeprom 2), i ubacite karticu u xcam. Nastavlja se programiranje i na kraju traži karticu 3. E budući da je tu samo 50KB podataka, programirao sam FUN 2 karticu s tim fajlmo i ubacio u XCAM, programiranje se nastavlja. E tu je caka. Čekao sam 30ak minuta da XCAM sam završi učitavanje, a broj je stajao na 44/48. Dosadilo mi čekati, a i vido sam da ekran više ne trepće kad učitava podatke s kartice. Izvadio treću karticu i ugasio i zatim upalio receiver. I nećete vjerovati piše XCRYPT 1.077. Nakon toga opet programirao dragon loader karicu sa softcamkey i ubacio u XCAM. Učitao kodove i zatim izvadio karticu sam jer opet ne piše kad je gotovo. Nakon toga XCAM otvara sve (osim MTV programa na Astri 1 - ne znam zašto - kodovi su OK).
Nakon svega, ubacim dragon loader karticu u programator, učitam dragon flash7.hex file i programiram je. Zatim odem na dragon programiranje kartice i normalno je prepozna kao dragon loader. Napunim predator 2.20, ubacim u dragona i, nećete vjerovati, programiram ga na 2.20.
Eto dakle sad imam FUN7/Dragon loader karticu i mogu programirati preko nje sve module kod kojih se to može.

P.S. Jučer vidjeh da je izašao XCRYPT 1.078 i da se radi preko PCMCIA od laptopa. Nisu mogli to izbaciti prekjučer dok sam se ja mučio sa programiranje XCAMa preko FUN 7/dragon loader. Ovako samo ubacim u laptop i programiram.

Eto to je to.
Nadam se da se sad sve rješeno.
Pozdrav
03.09.2004. u 10:01 

colin b
columbus
* * sel * *

icon Re: Može li se dragon kartica iskoristiti za nešto drugo?04.09.2004. u 08:12
Ehe
pozdarv svima i ispricavam se zbog mog odgovora, da budem iskren nisam ni procitao pitanje, zao mi je vec danima nemogu spavati

tabu
04.09.2004. u 08:12 

[es] :: BalkanSat :: Može li se dragon kartica iskoristiti za nešto drugo?

[ Pregleda: 600 | Odgovora: 9 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.