Ja pishem o Podgorici, koja zaostaje po igrackim trendovima za Beogradom (ali je ispred manjih gradova u Srbiji), a odgovorno tvrdim da Podgoricani igraju kanter i ostale FPSove katastrofalno, isto vazi i za rpgove i strategije, od Beogradjana su jedino bolji u doti. Inace, u zadnje vreme, ovamo se igra uglavnom DotA, kanter ne igra niko (posle katastrofalnog neuspeha nekoliko nasih "dobrih" klanova na SCG turnirima, manuli su se kantera - pametno), eventualno neki menazder... Sto se sonija tice, igra se samo PES na dvojci. Ovamo lik ima igraonu sa 6 kompova, 512 ram, fx5200, hdd 80gb, athlon xp na 2800 i obrce SILNE pare na doti. On takodje ima i 5 sonija dvojki, na kojim se pes5 (a sad verovatno i 6) ne vadi iz drajva. Ima legalne winowse xp home, legalan war, legalan hl1 i legalan san andreas. I naplacuje 1 sat 1e, znaci dere, najskuplji je u gradu, ali jedini u naselju od 20k+ stanovnika, a i 50 m je od skole. Vlasnik ima kucu, 2 stana na moru, ubacio sokove u igraonicu, spojio sa video klubom (njegovim), sad prodaje kompove na kredu...
Imamo mi i bolje igraonice, koje zaradjuju strasno... Ali i jesu strasne. 24 kompa, athlon 64, 200 gb hdd, na svaka 4 kompa po 2048/512 ADSL, podeljeno tako da svaki moze da koristi samo 512/128, 1,5 gb rama, logitech mx518 mishevi, neke s***** tastature, neke gigabyte plocice... Sve to da bi PONEKAD, SAMO PONEKAD upalio CoD 2, Source, FEAR ili slicno... Uglavnom se igra DotA... Ali one su do pre par godina radile 24h... Danju za nas smrtnike, a nocu su ih iznajmljivali klanovi. Ali sta je kljuc uspeha? WoW, Guild Wars i Lineage 2, naravno!!! Svaki komp ima legalan WoW, GW ili L2... 10 kompova WoW, ostalo GW i L2 lapo-lapo. I isplati se!!! Sve kad saberes kolko je ulozio, ulozio je puuuno. I mesecni su mu racuni PUUUUNO. Ali je igraonica 100% puna non-stop. Iako je daleko od svih skola... (ne racunajuci gimnaziju, posto u gimn. niko ne ide u igraonu). I covek obrce silne pare. A covek jos placa lokal u centru (istina podrum). Mislim da se igraona zove System ili sl... Nisam odavno bio, ne idem vise u igraonice... Sat na netu je bio 0,50 e, kad sam ja bio zadnji put...
SUMIRAMO - nacini da obrnete silne pare drzeci igraonu:
-budite jedini u naselju (u BGD ultratesko)
-budite blizu skole
-imajte najbolje kompove (s obzirom na igracki nivo i potrebe u PG, potpuno nepotrebno)
-imajte MMORPG igre (ovo pali 100% u PG i celoj CG, a kao sto sam video letos, i u Priboju, Prijepolju, Novoj Varoshi, Uzicu i tuda)
in an interstellar burst i am back to save the universe