Citat:
jablan: Teško da ćeš čuti baš neke konkretne cifre, recimo kod mene u firmi plate su tajne tako da ja lično ne znam ni koliko kolege sa kojima radim imaju. Po mom mišljenju, za posao koji obavljaš (priznaćeš da za sitan DTP, administraciju i veb dizajn ne treba prevelika stručnost) imaš prilično dobru platu, i, ako si uslovima rada zadovoljan, ne treba mnogo da se buniš.
Nije sitan DTP, ja sam tehnicki direktor i radim veoma ozbiljne i profesionalne poslove kakve 80% onih koji sebe u ovoj zemlji nazivaju dizajnerima i DTP operatorima ne bi nikad znali da urade ili bi napravili neko aljkavo s***** koje bi ja posle morao da ispravljam jer im nije jasno zasto je to izaslo tako a ne kako su oni mislili da treba...
Citat:
boccio: Mislim da razmisljas u pogresnom pravcu. Ti hoces da mu kazes "Evo, u Spektri prepress operater ima 800E platu"...I sta onda? On ce da ti kaze "Ma nemoj, evo u Zika dizajn studiju dizajner radi za 150E!!"...Ljudi, niste na pijaci.
Koliko god da ja vredim, svako je zamenljiv, i veruj mi on stvarno nezna kako se krecu plate u Srbiji. A na zalost Srbija jeste jedna velika pijaca. Meni samo trebaju imena par jakih fimi i okvirne plate i tim bi ga ja lako ucutkao, a mozda izdejstvovao i povisicu.

Veruj mi vec 5 godina radim u toj firmi i znam dobro kako sam dogurao od 200 DM do 650 EUR