Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pracenje e-mail -a

[es] :: ISP :: Pracenje e-mail -a

[ Pregleda: 2741 | Odgovora: 9 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

preki
Prerad Bojan
Beograd

Član broj: 409
212.62.36.*

icon Pracenje e-mail -a28.04.2002. u 22:00

...The only way they can help us is this way, I send this e mail to you and you send it to other people. AOL will track this e mail and count how many people get it. For every person that opens and resend this e mail to 3 other people we get 32 cents, please help us....

Ovo je jos jedan od gomile chain letter-a, a ono sto mene zanima je da li je moguce ( i kako ako jeste ) da AOL (ili bilo ko drugi) prati i zna koliko je ljudi primilo ovaj mail. Ja licno mislim da ovo nije moguce, barem ne na ovakav nacin, ali da vidimo...
"Black holes are where God divided by zero."
- Steven Wright
28.04.2002. u 22:00 

cest
Stevan Cerovec
o.d. MediacoM - Bačka Palanka
duboka provincija

Član broj: 4041
*.041net.co.yu

Jabber: Stevan.Cerovec@gmail.com

icon Re: Pracenje e-mail -a09.06.2002. u 00:23
mislim da se e-mail moze pratiti, ali ne znam kako (kojim osobinama)
Verovatno slicnom metodom koja se koristi za traceroute...
Ima li neko ko zna detalje?

========================
Tko vrijedi leti
Tko leti vrijedi
Tko ne lijeti ne vredi
"Slackware"=="leteti"
========================
09.06.2002. u 00:23 

Reljam
Relja Markovic
Seattle, WA

Član broj: 531
165.121.41.*

Sajt: www.linkedin.com/in/relja..

icon Re: Pracenje e-mail -a09.06.2002. u 01:59
Emailovi ne mogu da se prate, osim ukoliko taj ko to prati nema pristup barem jednom internet cvoristu kroz koji bi prolazio mail.
Drugim recima, samo NSA moze da prati mailove, ali oni ne daju 3 centa po mailu ;)
09.06.2002. u 01:59 

preki
Prerad Bojan
Beograd

*.ptt.yu

icon Re: Pracenje e-mail -a09.06.2002. u 10:48
Citat:
Reljam:
Emailovi ne mogu da se prate, osim ukoliko taj ko to prati nema pristup barem jednom internet cvoristu kroz koji bi prolazio mail.
Drugim recima, samo NSA moze da prati mailove, ali oni ne daju 3 centa po mailu ;)

Sto je jos ludje, ovi "dobijaju" 10 centi :o))
Znaci ipak je moguce pracenje e-mail-ova. Da li je moguce pracenje svih fwd e-mail-ova ili samo jednog mail-a ?
- Steven Wright
09.06.2002. u 10:48 

ventura
Danko Vuković
Beograd

Član broj: 32
*.verat.net

Sajt: www.elbet.co.yu

icon Re: Pracenje e-mail -a09.06.2002. u 11:18
Pa AOL moze da prati postu svojih korisnika...
09.06.2002. u 11:18 

cest
Stevan Cerovec
duboka provincija

*.041net.co.yu

icon Re: Pracenje e-mail -a09.06.2002. u 12:12
Mislim da je pracenje moguce i mimo cvorista...
Ali ZNAM da niko ne placa 10 centi za slanje mail-poruke! To je, ako mene pitate - patka-!
Ja ne znam ni jednog coveka (uzivo) da je dobio pi...vu banku za te ludorije, ali znam nekoliko ljudi koji me redovno spamuju (iz neznanja). Ne zameram im, dragi su mi prijatelji, i rade to iz iskrene vere i ljubavi...

Moze li neko haknuti tudje cvoriste da mu se 'ispoveda' kuda idu odredjene poruke?
Sigurno moze!
Da li nekog zanima da proverava na milione uzaludnih e-mailova (gigabajti i terabajti podataka)?
Ne verujem!
Ako neko prati mail- onda prate drzavne agencije za bezbednost ili obavestajne. Sta njih zanima?
Oni prate kljucne reci i fraze u telima poruka.
Kako je to moguce?
Uhakovani su u route (putanje) preko satelita i po koji opticki ili drugi kabl van evrope...
Jeste li culi za eshelon?
E, pa on nije bas koristan ako vasa poruka putuje kablom i kroz evropu...
A nasa DB?
... Sta vi mislite?
Znate li da sve linije iz- i u- nasu zemlju idu preko Telekoma?
kako vam se to svidja?

Neko kako da skontam ko mi lupa klempu kod ISP?

========================
Tko vrijedi leti
Tko leti vrijedi
Tko ne lijeti ne vredi
"Slackware"=="leteti"
========================
09.06.2002. u 12:12 

preki
Prerad Bojan
Beograd

212.62.36.*

icon Re: Pracenje e-mail -a09.06.2002. u 23:26
Pazi ovako, ja pitam da li moguce pratiti sirenje e-mail-a. Znam da je moguce otpratiti jedan mail, ali snimi situaciju, ti meni posaljes mail, ja jos trojici, oni jos trojici, itd. postaje lavina, tj, za kratko vreme pojavi se gooomila mail-ova, e, sada pitam, da li je moguce provaliti broj ovih mail-ova ? To nije tesko ako idu preko jednog cvorista , ali ako se sire pos svetu, od Amerike do Australije, koliko samo cvorista prodju....
- Steven Wright
09.06.2002. u 23:26 

cest
Stevan Cerovec
duboka provincija

*.041net.co.yu

icon Re: Pracenje e-mail -a09.06.2002. u 23:50
Razumem,
Treba znati o osnovama TCP/IP, kao i o nekim drugim elementima...
Ako gledamo sa stanovista da su ovo cista posla (a nisu vid dalje), svaka poruka bi trebalo da se salje i onome ko za nju placa (doda se e-mail adresa u CC polje). Ovim bi doticni ili doticna imao pregled (iz CC polja) kome je sve poruka upucena. Ovde se naravno postavlja eticko pitanje o privatnosit ovakve metode (zeli li neko da mu kolega objavi adresu na web-u?).

Ako, pak, pretpostavimo da je ovo vid HOAX-a (sto i jeste), neko zlonameran (maliciozan - prim. MS) napise 'potresnu ispovest' i posalje je nasumice gomili ljudi. Proracun verovatnoce, a i Marfije zakon, kazu da ce se uvek odazvati dovoljan broj l(j)udi(h) koji ce lavinu odrzavati u zivotu. Jos ako se zamoli da svako posalje kopiju na odredjeni link (neka e-mail adresa)
Sta se drugim ovim postize?
a) neko moze da prati i zaista plati revnosnim spamerima neki iznos...
b) neko (vlasnik diskriminirane e-mail adrese) dugo vremena nece moci normalo da prima e-mail, a mozda nece moci ni da se koristi serverom ;-)
c) mreza se preopterecuje pravom bujicom (cesto glomaznih > 50 kB) paketa koji jure tamo-amo bez korisno dejstva...
d)stvara se privid da je propusna moc postojece infrastrukture nedovoljna ...

========================
Tko vrijedi leti
Tko leti vrijedi
Tko ne lijeti ne vredi
"Slackware"=="leteti"
========================
09.06.2002. u 23:50 

stinger
Luka Gerzic
DELTA M, IT Department
DELTA M HQ

Član broj: 126
*.drenik.net

Sajt: stinger.deltayu.com

icon Re: Pracenje e-mail -a10.06.2002. u 12:10
Pracenje e-mail-a je veoma tesko, da ne kazem skoro nemoguce, iz vise razloga. Prva stvar je sto na internetu moze da se nadje veliki broj mail servera koji imaju otvoren relaying (vise o tome na : http://www.palomine.net/qmail/relaying.html), da ne pricamo o tome da svaki header poruke veoma lako moze da se modifikuje, pa kad jos tome dodate i da ce odredjeni mail serveri (u daljem textu MTA) brisu deo hedera ako isti prelazi odredjenu duzinu, onda se svodi na to, da ako korisnik poznaje funkcionisanje SMTP protokola (RFC 821, RFC 822, RFC 974, RFC 1123, RFC 1651, RFC 1652, RFC 1854 -> http://docs.drenik.net/internet/rfc/ ) moze veoma jednostavno da iskoristi ove "prednosti" nekih MTA servera i da na taj nacin posalje mail koji je veoma tesko "trace-ovati". Jedini nacin jeste da svi MTA serveri koji su slali taj mail posalju svoje logove, koji su najcesce redirektovani u /dev/null zbog kolicine podataka koje bi inace MTA morao da pise u log i time usporavao svoj ukupni performans. E a ako tome dodas da neki mail ne moze da se trace-uje za par dana, onda to sve nama govori da dobro fakeovani mail ne moze da se trace-uje.

10.06.2002. u 12:10 

cest
Stevan Cerovec
duboka provincija

*.041net.co.yu

icon Re: Pracenje e-mail -a10.06.2002. u 22:09
Da,
ne moze se pratiti unazad da bi se utvordio izvor, bar ne pouzdano (ovo u prilog tome da su chain letters -patka-
ali,
da bi pismo postiglo svrhu, dovoljno je raditi an visoj (humaijoj) ravni-
Ako se u pismu navede da je uslov za lovu ispunjavanje cc[/] polja odgovarajucom adresom ono ce vareovatno biti adresirano na zeljeno mesto.
Ne zaboravimo da se fenomen 'chain-letter' zasniva na dobrovljnom iskoristavanju ljudi...

========================
Tko vrijedi leti
Tko leti vrijedi
Tko ne lijeti ne vredi
"Slackware"=="leteti"
========================
10.06.2002. u 22:09 

[es] :: ISP :: Pracenje e-mail -a

[ Pregleda: 2741 | Odgovora: 9 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.