Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Molim za pomoć pri izboru skutera

elitemadzone.org :: MotoZone :: Molim za pomoć pri izboru skutera

Strane: 1 2

[ Pregleda: 53362 | Odgovora: 24 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kostakrstic
///

Član broj: 229630
Poruke: 1
*.ptt.rs.



Profil

icon Re: Molim za pomoć pri izboru skutera06.08.2009. u 18:19 - pre 178 meseci
Zelim da kupim jedan od Sprint-ovih modela, recimo Maxx, Eagle ili neki drugi. Bitno mi je da skuter nije trom, i da mogu iz Novog Sada da se popnem na Venac na motoru, a da se pri tom ne vuce kao puz, znam da mozda ocekujem puno od 50cc. Skoro sam vozio apriliu iz '99 i super se pokazala na usponima. Da li neko moze da mi pogne i preporuci neki Sprintov model koji ima bar slicne karakteristike kao aprilia, unapred zahvalan!!!
 
Odgovor na temu

Gost




Profil

icon Re: Molim za pomoć pri izboru skutera02.02.2010. u 16:10 - pre 172 meseci
Da li je dobar skuter Sprint Sport?Molim vas odgovori te mi
 
Odgovor na temu

vladd

Član broj: 37217
Poruke: 12059
93.87.148.*



+5251 Profil

icon Re: Molim za pomoć pri izboru skutera03.02.2010. u 10:15 - pre 172 meseci
To su sve solidni skuteri, za cenu koju imaju. Motori su odlicni i uz minimalno, redovno odrzavanje, mogu da priuste dobru zabavu.

Sto se karakteristika tice, tesko da ce bez dodatnih ulaganja biti slicni brendiranim modelima..ipak je to neprevazidjen zakon trzista.

Ono na sta bi trebalo obratiti paznju, osim izgleda i lepote, je velicina tockova, i prvenstveno namena.

Zatim, neki od skutera imaju specificne mehanizme(recimo mehanizam sajle gasa) koji su plasticni, i vremenom pucaju. Znaci, blizina izvora rezervnih delova, odnosno servis.

Srafovi, i nosaci plastika su malo losijeg kvaliteta, pa treba biti spreman na dorade, kada se ukaze potreba.

Koristiti motor 50ccm za brdske trke, ili pentranje, nije dobro, ako nema bar vodeno hladjenje.

Takodje, za duza putovanja..tu ne znam sta preporuciti. 50 kubika znaci uzivaje u prirodi, ali i , po meni, predugo boravljenje u saobracaju, sto uvecava rizike..

Imamo lose puteve i lose vozace..a vozaci motora, narocito mladi na skuterima 50ccm su najslabija karika..

Skuter 125ccm, 200 ili vise, obezbedjuje brze dostizanje putne brzine(recimo da se strogo postuju ogranicenja), i manje susreta sa vozilima koja ga preticu.

Skuter 50ccm je za gradske guzve, i zone gde su niski proseci brzina.

Po novom zakonu, treba obratiti paznju, bice zabranjeno "druzenje" na skuterima odredjenih kategorija dozvola. Samo vozac na skuteru ili kazna..

Poz
 
Odgovor na temu

Gost




Profil

icon Re: Molim za pomoć pri izboru skutera21.07.2010. u 13:11 - pre 166 meseci
Cao drugari.. Evo i ja da prokomentarisem malo! Kazu da su svi kinezi losi.. Evo moje licno iskustvo.. Kupio sam Sprint Max 2007 godine i do sada nisam imao ni JEDAN - JEDINI kvar.. Isao sam redovno na servise, nisam se izivljavao na njemu itd, itd.. Imam 100 kg i opusteno vozim nekog druga ili devojcicu.. Ne letimo, ali 50 km hoce da ide.. Dok sam moze do 60 km (pritom nisam skidao blokadu, ugradjivao razne kitove..) Dosta solidno ubrzavanje.. Sve u svemu, super motorcic.. I evo tri godine je kod mene "KINEZ" i zavrsava mi poslove samo tako.. Ne bih ga menjao pa ne znam... Tako da znate da nisu svi kinezi losi! Nadam se da sam bar nekome razbio strah tj.. predrasude da kineze voze deca od 50 kila, i da se posle 2000 km jednostavno raspadnu ko lego kockice na putu, ili se zapale na semaforu.. :)
 
Odgovor na temu

Gost




Profil

icon Re: Molim za pomoć pri izboru skutera13.02.2011. u 01:10 - pre 159 meseci
vozim skuter sprint max i skuter je strava za 500 evra lep je ide super 2007 godiste je prethodni vlasnik je preso za 2.5 god oko 3000 km a ja i burazer smo se vozikali i sad je blizu 5000 km jedino sto je na njemu menjano jesu neka 2 creva sto sam naso ispod sica mi ostavio a ja sam menjao zupcanik kurble posto kurbla nije tela da vraca kostalo me 1300 din blokadu mu nisam ni skido niti razmisljam o skidanju blokade sa blokadom motor ce da duze traje a i sa blokadom lepo izvuce mogu reci i da ima dobar start kad krenem brzo kuca do 50 km malo mu duze treba da se zaleti do max brzine sa blokadom izvuce mi 65 mada to je mucenje pun gas uglavnom ga vozim 50 do 55 najlepsa voznja moj jedan drug isto ima neki kineski motor ali ga je njako vozio ko ludak i pado sa njega cak i vilu je malo iskrivio vozio ga i tako sa iskrivljenom vilom malo ga vuce u stranu platio ga nekih 600 evra nov i preso najmanje 30000 km a i onaj sto kaze da su kinezi losi da akomulator crkava posle pola god vlasnik pre mene nije nikako vadio akomulator zimi samo ga je punio nije ni proveravo pa se zezno nije bilo kiseline u akomulatoru preko celija isparilo ja dodo destilovanu vodu na dugme nemogu da ga palim ali na kurblu pali ko mina ali moracu da menjam akomulator glupo da ga palim non stop na kurblu meni akomulator star 3 god i jos pali ali samo na kurblu mada prvo paljenje na 4t skuter uglavnom najbolje na kurblu. jedino sto mene iritira je ko je poceo da komentarise da ovi skuteri sprint keway i ostali za koje se pricaju da su kinezi nigde nepise made in cina niti pise ko ga proizvodi to je neka tajna nezele da se zna ko je proizvodjac kolko sam ja primetio to ustvari kinezi i ne prave mozda ih sklapaju samo zato sto sam nasao jedan tekst na forumu ....
znas, Kosta um Rex Persia, bilo bi skroz OK kada bi nekada imao u vidu i licna iskustva sa stvarima o kojima pises, to se kod Tebe vise ocito ne odnosi samo na HW vec je to obrazac u ponasanju. Sve sto si uspeo da napises u dv...e reci o kineskim motorima je cisto lupetanje bazirano samo na nekom lupetanju koje si cuo od nekog koje verovatno na isti nacin izgradio svoj lupetajuci stav. U postu iznad tog Tvog ja sam upravo opisao jedan "Kinez" a mislim da bi sada bilo suvise objasnjavati kako su vecinski vlasnici gotovo svih vodecih kineskih fabrika motora upravo - Japanci. I to oni Japanci za koje si verovatno i sam cuo, recimo prvenstveno Honda, Suzuki i Yamaha. Oni svoje stare modele ugradjuju u savremeno ruho i nude po bagatelnim cenama iz razloga plasiranja novih tehnologija po realnim, jakim cenama u koje je ukalkulisan i razvoj savremene tehnoligije a ne zeleci da se sada baci stara tehnologija samo zbog neaktuelnosti. Inace, ovim principom je i VW proizvodio svoju popularnu BUBU jos dugo dok nije dozivela "smrt u izgnanstvu", tacnije u Meksiku, tako je i Fiat radio sa vecinom svojih modela a takodje i Renault sa Daciom, jednako kako se to i danas radi. Cak stavise, i u Zastavi se ugradjuje davno prevazidjeni motor iz PC grupacije i to kao top model.

Koliko da ponesto i pravilno naucis pa da imas da preneses svojim dosadasnjim "strucnjacima" sa informacijama, u Kini trenutno funkcionise preko 1200 razlicitih fabrika motocikala, od malih, gotovo porodicnih, pa sve do ozbiljnih fabrika. Ipak, iza svega 13 od njih danas stoji kineska Vlada, sto ce reci da svaki njihov neodradjeni ugovor sa inostranstvom pokriva i obestecuje finansijski Trgovacko odelenje u Konzularnom predstavnistvu u drzavi gde bi se eventualni kiks desio. Dakle, odmah u startu imamo podelu na ozbiljnije i neozbiljnije proizvodjace iz zemlje iza Velikog zida. Ipak, ovih 13 proizvodjaca se izdiferenciralo posle velike provere jedne Vladine komisije iz 2004. i od tada vecina od ostalih fabrika nastoji da svojim radom zadobije taj status sto znaci da se sve radi po sistemu da stvari idu u jos boljem pravcu. Naravno, kao i svuda, i ovde ima jos uvek puno skarta ali Tvoja uopstena konstatacija je definitivno rezultat opsteg elementarnog nepoznavanja materije o kojoj diskutujes.

Jedan primer, ako nista ono barem za opste obrazovanje. Prvi domaci Hell's Angel, kontroverzni T.Montano, postao je to u Juznoafrickoj republici gde je i nabavio svoj Harley Davidson, jedan od najskupljih motora inace. E pa na tom motoru je ostao bez radilice koja je pukla posle predjenih 60.000km. Ovo je samo jedan od primera koliko i najskuplje moze biti bofl itekakav, kod ovog proizvodjaca se upravo islo na rasterecivanje stavljanjem veoma malo KS u izuzetno veliki zapreminski radni prostor koji je kod pomenutog modela cak litar ipo ali ocito ni to nije pomoglo. Hocemo li sada po internetu proglasavati i HD nekim falsom?
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MotoZone :: Molim za pomoć pri izboru skutera

Strane: 1 2

[ Pregleda: 53362 | Odgovora: 24 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.