Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Midea - Gde se nalazi i kako oprati izmenjivac?

elitemadzone.org :: TechZone :: Bela tehnika :: Midea - Gde se nalazi i kako oprati izmenjivac?

[ Pregleda: 4178 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

marinalkg
Marina L
Kragujevac

Član broj: 100372
Poruke: 16
*.netpro.co.yu.



Profil

icon Midea - Gde se nalazi i kako oprati izmenjivac?21.07.2006. u 08:50 - pre 216 meseci
Zanima me gde se nalazi na klimi isparivac(kako izgleda)? Citala sam ovde da je dovoljno poprskati isparivac rastvorom Domestosa 1:10 i pustiti uredjaj na hladjenje nekoliko minuta. Molim za objasnjenje: Da li se kompletno otvara unutrasnja jedinica ili samo poklopac ispod koga su smesteni filteri? Da li se prska direktno tako da se rastvor razlije unutar un. jedinice i zar takav nacin pranja ne ostecuje(razjeda)unutrasnjost uredjaja? Da li serviseri skidaju izmenjivac ili i oni peru na slican nacin?

[Ovu poruku je menjao marinalkg dana 21.07.2006. u 13:38 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao marinalkg dana 21.07.2006. u 14:40 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Lesli Eldridz

Član broj: 63727
Poruke: 626
*.smin.sezampro.yu.



+558 Profil

icon Re: Midea - Gde se nalazi i kako oprati izmenjivac?21.07.2006. u 21:16 - pre 216 meseci
Iskljucis uredjaj iz struje. Otvoris poklopac unutrasnje jedinice i skines filtere. Skines poklopac blago pritiskajuci njegove drzace koji su sa gornje strane, to jest "šarke" , da ih tako nazovem, prema unutra ili spolja, zavisi od marke klima uredjaja (obicno je prema unutra) . Krilca koja zatvaraju otvor za izduvavanje okrenes rukom, "na silu" , ali polako i nezno, da se nesto ne polomi, i tako otvoris otvor za izduvavanje. Srafcigerom odsrafis nekoliko srafova, obicno 3, koji se nalaze tamo gde izduvava vazduh, skroz dole. Ako mora da se savija krilce da bi srafciger stigao do srafa, pazljivo, da se krilce ne polomi ili ne ispadne iz lezista. Zatim skines celu prednju masku, podizuci je prema gore dok ne "krcnu" svi plasticni drzaci maske sa gornje strane. Oni znaju da "krcnu" bas glasno, ali samo pazljivo i bez panike, ne bi trebalo da se polome. Kad to skines, videces metalne cevke i gusta rebra, e to treba da poprskas tim rastvorima, onom pumpicom kao sto je za pranje prozora ili orosavanje cveca, samo ne preteruj. Ostavi neko vreme da rastvor deluje, taman za to vreme nekom cvrstom cetkom ocisti turbinu ventilatora polako je okrecuci rukom, pa onda sve vrati kao sto je bilo, znaci prednju masku stavljajuci joj prvo gornji kraj i pritiskajuci dok ne kliknu drzaci, srafove, poklopac, filtere (krilca ne moras, vratice se sama kad ukljucis uredjaj) , i onda ukljuci na hladjenje, da voda koja se kondenzuje ispere rastvor sredstva za ciscenje. Jeste da covek treba da je malo vest sa "uradi sam" majstorisanjem, ali u principu nista strasno. Najvaznije je da se sve radi pazljivo i nikako na silu, da se krilca ne polome ili izbace iz lezista, ili da se ne polome gornji drzaci prednje maske.

Doduse, ne mora da se sve otvara, nego mozes i samo da skines filtere pa naprskas cevke onoliko koliko je to moguce, ali to ipak nije kompletno ciscenje.
 
Odgovor na temu

cozmo_im
Ivan Miladinovic
Direktor svemira i galaktickih
postrojenja
Zemun

cozmo_im
Član broj: 31495
Poruke: 5566
..shall-bg.customer.sbb.co.yu.



+896 Profil

icon Re: Midea - Gde se nalazi i kako oprati izmenjivac?22.07.2006. u 13:22 - pre 216 meseci
I ne mora toliko da se muci. Skracena varijanta - izvadi sve filtere, skine samo poklopac, naprska se isparivac (a to su metalne cevi koje okruzuje sace) blagim rastvorom brefa ili domestosa, saceka se malo i pusti se klima da hladi.

A ako je bas zaprljana onda mora ova procedura koju je Lesli opisao. Inace, u stanovima i kucama je dovoljno to da se uradi jednom godisnje ili cak jednom u dve godine...
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: TechZone :: Bela tehnika :: Midea - Gde se nalazi i kako oprati izmenjivac?

[ Pregleda: 4178 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.