Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Lako dranje uz telefoniranje

elitemadzone.org :: MadZone :: Lako dranje uz telefoniranje

[ Pregleda: 2278 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

SindzaBG
SindzaBG
Beograd

Član broj: 68931
Poruke: 677
*.adsl-1.sezampro.yu.



+1 Profil

icon Lako dranje uz telefoniranje10.08.2007. u 12:02 - pre 203 meseci
Šta će „Telekomu“ provajderi koji posreduju u ugovorima sa TV stanicama o podeli dobiti od raznih kvizova i javljanja uživo? „Telekomu“ polovina, provajderu četvrtina, a vlasniku TV četvrtina, ali tek kad stignu fakture. Najveće žrtve naivni gledaoci...

Koristeći to što je monopolista, „Telekom“ sistematski ucenjuje i potkrada, kako nas vlasnike TV stanica, tako i gledaoce koji za uključivanje u naše emisije uživo - u razne kvizove i pričaonice, moramo da koristimo njihove pretplatničke brojeve sa takozvanim „negeografskim kodom“. Od cene impulsa koje ostvare gledaoci preko tih brojeva „Telekom“ odmah zadržava za sebe 50 odsto, a mi iz elektronskih medija drugu polovinu delimo sa provajderima preko kojih inače sklapamo ugovore. Ali svoju četvrtinu konačno dobijamo tek kada mi te iznose fakturišemo i ako se oni smiluju da te fakture i realizuju - tvrdi vlasnik i direktor niške TV Plus Vladimir Cvetanović.

On kaže da se tu vrte velike pare jer su impulsi preko ovih specijalnih brojeva (0900, ili 0780 i drugi) dvadesetak puta skuplji od onih u redovnom telefonskom saobraćaju.

Cvetanović se istovremeno pita i zašto su u sklapanju ugovora između TV stanica i „Telekoma“ potrebni nekakvi provajderi i to po pravilu iz Beograda, poput „Partizan infa“, „Fon lidera“, „Audio tela“, „Audio teksta“ i drugih, a čije usluge odnose četvrtinu para od ukupne vrednosti impulsa.

- Ako ne želite provajdera i tražite direktno ugovaranje, onda vaš zahtev voze po nekoliko meseci i učine sve da vam više ne padne na pamet da ugovarate tim putem. Dalje, naše dugove nemilosrdno „kamate“, uz mogućnost da nam isključe liniju, a kada tražimo naš deo kolača, onda nas voze po mesec i po dana i odgovore na naša pitanja isključivo saopštavaju usmeno. Ponekad sam morao da okrenem 13 različitih brojeva u Beogradu koji su ili zauzeti, ili se niko ne javlja, ili „nadležni za moju muku nije tu“. Nama se javljaju i gledaoci koji se kunu da nas nikada nisu zvali, a da im na listingu piše da su se direktno uključivali u naš program i da su dobili nenormalno visoke račune. Ili oni koji tvrde da su „na liniji bili“ najviše minut, a da su dobili astronomski račun - navodi Cvetanović.

Vlasnik TV Puls objašnjava da obračun impulsa sa iznosom svoje dobiti (četvrtine) dobije obično do desetog u tekućem mesecu za prethodni. Onda on taj svoj deo mora da fakturiše, s tim što u ugovoru piše da je isplata 30 dana po prispeću fakture.

- To je već mesec i po dana obrtanja naših para, ukoliko se ne desi drugi štos. Vrate mi fakturu i traže ispravku njihove adrese ili nekog drugog podatka. Kada to „ispravim“, šaljem novu fakturu, ali onda sledi „novi rok za isplatu od 30 dana“. Tako se obrću velike pare, na štetu nas vlasnika TV stanica i gledalaca - kaže Cvetanović, istovremeno nam ukazujući na član 19 svog primerka ugovora u kojem ga „Telekom“ upozorava da ugovor može jednostrano raskinuti ukoliko ne štiti njihov poslovni ugled i ekonomski interes.

Vlasnik TV Puls nam, doduše, nije odgovorio na pitanje da li bi „manje kukao“ na „Telekom“ kada bi pare zarađene od „dranja gledalaca uživo“ delili na ravne časti, pola-pola?
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Lako dranje uz telefoniranje

[ Pregleda: 2278 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.