Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pravilnik foruma AutoZone

elitemadzone.org :: AutoZone :: Pravilnik foruma AutoZone
(Zaključana tema (lock), by Nebojsa Milanovic) (TOP topic, by Nebojsa Milanovic)

[ Pregleda: 16343 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
Član broj: 16
Poruke: 8305
*.dynamic.sbb.rs.



+1342 Profil

icon Pravilnik foruma AutoZone13.11.2012. u 21:30 - pre 138 meseci
1) Pišite kvalitetno, ozbiljno i argumentovano.

Ovo važi na ES-u uopšte, ali na tehničkom forumu kao što je AutoZone to je posebno važno jer se jedino tako može održati kvalitet diskusija kome svi težimo.


2) Ne ponavljajte teme.

AutoZone je jedan od najvećih foruma na ES-u i baza tema/problema o kojima se na njemu već diskutovalo je ogromna. Zato pre pokretanja nove teme obavezno napravite pretragu po ključnim rečima, pa ako postoji stara tema koja odgovara onome o čemu Vi želite da pišete, nadovežite se na nju.

U slučaju da se odlučite da postavite novu temu, jasno opišite u čemu je njena ideja i/ili problem, a po mogućstvu postavite i slike koje će dodatno ilustrovati ono šta želite reći.


3) Odaberite dobar naslov za temu.

Odgovarajući naslov teme značajno povećava verovatnoću da je pročita i u njoj učestvuje veći broj korisnika. Zato se potrudite se da već u samom naslovu teme date kratko objašnjenje onoga šta u njoj izlažete kao i na koji automobil se odnosi. Neodređeni naslovi tipa "pomoć!", "problem" i slični, nisi poželjni.


4) Prilikom diskutovanja o bilo kom automobilu trudite se da budete maksimalno nepristrasni.


5) Izbegavajte nepotrebne citate.

Ovo je važno sa stanovišta preglednosti tema. Na drugim forumima često se mogu videti poruke čiji veći deo predstavlja citat neke prethodne poruke. Ovo kvari preglednost foruma i motivaciju čitalaca za čitanjem i učestvovanjem u diskusijama, te se ovde to ne praktikuje.

Ako imate potrebu da citirate, to činite minimalno i u najmanjem obimu. Često su dovoljna samo jedan ili dva dela rečenice nekog posta.


6) Poštujte sve učesnike diskusija čak i ako se ne slažete sa njihovim mišljenjem.

Na auto forumima ovo pravilo ima naročit značaj, jer na njima mnogi "sve znaju", svakome je njegov auto najbolji, ljudi su često sujetni, itd.

Shodno tome, trudite se da ni na koji način ne povredite niti provocirate bilo kog učesnika diskusija. Naravno, to ne znači da nečije stavove ne treba kritikovati, ali to treba raditi na način koji nije uvredljiv.

Bilo kakvo vređanje i/ili omalovažavanje učesnika diskusija povlači brisanje kompletne poruke bez obzira na ostatak njenog sadržaja. Svoje stavove branite kvalitetnim argumentima, analizama, slikama i relevantnim linkovima.

Izbegavajte postavljanje slika na strane servere, najbolje i najsigurnije mesto za sve Vaše slike u temama je ES server. Ukoliko ne znate kako da postavite sliku na ES server, to možete lako saznati ovde.

Nije dozvoljeno, a ni potrebno, bilo kakvo a naročito uvredljivo lično obraćanje. Post koji ima takvu komponentu biće u celosti obrisan nevezano od ostalog sadržaja. Lična obraćanja ostavite za PP/mail a ne za javni forum.


Hvala što poštujete ova pravila.
 
0

elitemadzone.org :: AutoZone :: Pravilnik foruma AutoZone
(Zaključana tema (lock), by Nebojsa Milanovic) (TOP topic, by Nebojsa Milanovic)

[ Pregleda: 16343 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.