Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

"Uređaj protiv povraćanja plamena na gorioniku za pelet B-Max

elitemadzone.org :: TechZone :: Grejanje :: "Uređaj protiv povraćanja plamena na gorioniku za pelet B-Max

[ Pregleda: 4162 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sax386
Užice

Član broj: 119150
Poruke: 7
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon "Uređaj protiv povraćanja plamena na gorioniku za pelet B-Max07.07.2016. u 12:40 - pre 94 meseci
Ja imam gorionik za pelet B-Max 14-35 kw ugradjen na Viadrus kotao i prilikom paljenja gorionika kada je kotao potpuno hladan ja moram da potpuno otvorim klapnu na dimnjači inače se dim vraća nazad a kada se postigne radna temperatura onda se gubi previše toplote kroz dimnjak i dimnjača može da se više zatvori radi uštede toplote, jer tada se dim ne vraća.

Problem je najviše u tome što se ponekad, sa dimom, povraća i plamen u smeru manjeg otpora a to je (kad je dimnjača prilično pritvorena), cev iz koje dolazi pelet u gorionik pa se tom prilikom i par puta desilo da je izgoreo i deo creva za dotur peleta.

Moj problem leži u tome što ako previše otvorim dimnjaču onda su ogromni toplotni gubitci a ako je previše zatvorim onda rizikujem povraćaj plamena i paljenje gibljivog creva za dotur peleta.

U proizvođačkom uputstvu piše da postoji opciona orema koja se zove "Uređaj protiv povraćanja plamena"(dodatna oprema) a u stvari je klapna koja zatvara cev za dotur peleta onda kad pelet ne dolazi u gorionik. Ta oprema košta oko 10 000 din ali ovlašćeni serviser tvrdi da dimnjača treba da bude prilično otvorena zbog pritiska vazduha koji izlazi iz gorionika što znači da bi i toplotni gubitci bili veliki.

Moje pitanje je da li neko ima iskustva sa ovim problemom, tj zna li kako i koliko da otvorim dimnjaču i da li je neko već koristio "Uređaj protiv povraćanja plamena" i kako se on ponašao tj. da mi prenese svoja iskustva u korišćenju istog (da li se isplati njegova kupovina)?

Unapred hvala
sax 386
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: TechZone :: Grejanje :: "Uređaj protiv povraćanja plamena na gorioniku za pelet B-Max

[ Pregleda: 4162 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.