Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Rijaliti programi: Umetnost uzvraca udarac

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Rijaliti programi: Umetnost uzvraca udarac

Strane: < .. 1 2 3 4

[ Pregleda: 26848 | Odgovora: 61 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

R A V E N
Mirza Beglerović Raven
Tuzla

R A V E N
Član broj: 36142
Poruke: 1629
lh28409.voxility.net.

Sajt: NietzscheSource.Org


+101 Profil

icon Re: Rijaliti programi: Umetnost uzvraca udarac29.09.2017. u 10:06 - pre 79 meseci
Reality programi nisu samo boljka našeg regiona, nego to stanje čitave kulture u svijetu. Naši "umjetnici" kopiraju tu kulturu na lokalni nivoo i dodaju par "poteza kistom" tu i tamo da je prilagode lokalnim potrošačima. Pogledajte tekstove Rihanna-e i Miley Cyrus. Koliko tu ima kreativnosti i dubine?

Npr. Bosna i lokalni "uspješni umjetnici".

Prilično sam sigurno da ti ljudi dobivaju novac iz budžeta za svoj rad jer "Zaštita authothone kulture je od goleme važnosti!". Naravno, oni se moraju odužiti vlasti, pa sjede u nekim kvazi-kulturnim organizacijama gdje daju izjave koje će navesti glasačko tijelo bilo na lijevu bilo na desnu političku opciju, zavisno od koga dobivaju novac.

A koliko prodaju knjiga? Možda 40-ak, ostali dio otkupi država od našeg poreznog novca i podijeli po bibliotekama, a dio završi u knjižarama. Pogledajmo s druge strane nekoga kao što je Suzanne Steel koja piše nesnosne toalet-papir romane.

U oba slučaja imamo nikakav kvalitet, samo što Suzanne živi od slobodnog tržišta i teška je stotine miliona $, a ovi prvi traće ono malo poreznog novca i vremena što im se dodijeli. Mogu o konkretnim primjerima i imenima i prezimenima, ali neću da mi poruke iznenada nestaju.
 
Odgovor na temu

anon142305

Član broj: 142305
Poruke: 1492



+1542 Profil

icon Re: Rijaliti programi: Umetnost uzvraca udarac01.10.2017. u 21:34 - pre 79 meseci
Evo još jednog umetnickog performansa, isto je nastao po motivima drugog dela, a desava se u Brazilu. Ocekujem da umetnici i ovde pojasne o cemu se radi...

Citat:

Na video-snimku, koji je nastao u Muzeju moderne umetnosti (MAM) u Sau Paulu, može se videti kako devojčica prilazi umetniku i dodiruje njegove ruke, noge i stopala.

"Performans je izveden u zatvorenom prostoru, a devojčica koja je dodirnula telo umetnika bila je sa svojom majkom Elizabet Finger, koja je takođe umetnica. Devojčica je zamolila da učestvuje u performansu nakon što joj je objašnjen koncept dela, a sve vreme je bila u pratnji i pod nadzorom svoje majke.

Devojčica dodirnula nagog umetnika, javnost se podigla na noge


Eto, i cetvorogodisnje dete razume sta je umetnost...
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Rijaliti programi: Umetnost uzvraca udarac

Strane: < .. 1 2 3 4

[ Pregleda: 26848 | Odgovora: 61 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.