Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zakonodavstvo u "najdemokratskijoj zemlji na svetu"

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Zakonodavstvo u "najdemokratskijoj zemlji na svetu"

[ Pregleda: 1765 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 9446
*.cpe.sn.co.rs.



+10246 Profil

icon Zakonodavstvo u "najdemokratskijoj zemlji na svetu"14.07.2022. u 09:34 - pre 20 meseci
Zanimalo me ili ne, svejedno, mediji bombarduju vestima o pravu na abortus u USA.
Realno, tematika me ni najmanje ne zanima, u tu državu i tako nemam nameru da putujem, a za prekid trudnoće brinem k'o za lanjski sneg
Ne brinem ni za trudne amerikanke, jer, lako će, ona neka, greškom zatrudnela iz Luizijane da skokne to Tennessija i da obavi šta je naumila.

Ali, nešto drugo sam 'teo da prokomentarišem.

Jbt, ovo je ipak veoma važna stvar. Osnovna ljudska prava. Zdravstvena, socijalna, populaciona politika. Posao medicinske struke.

I čitava ta oblast, jbt, oslanjala se na jednu fuckin presudu, Kurta vs. Murta iz neke fuckin godine pre par decenija, u nekom sudu.
Nikakav ZAKON u pravom smislu reči, koji bi detaljno regulisao tu oblast. Predlagač zakona, javna rasprava, usaglašavanje, parlament, glasanje, potpisvanje i proglašenje zakona. Ništa.

I onda, jbt, bukvalno i samo TROJICA SUDIJA, debila/fosila, koja su se, eto našla na istom mestu, RETROAKTIVNO, poništavaju presudu protiv Kurte/Murte i - jbt, sve se okrene naopako. Za milione građana.
Već koliko sutra, bukvalno, izvesan broj US država odmah proglašava abortus nelegalnim ?!? Parlament, zakon, rasprava, glasanje? Jok. Ništa.

Pa, ajd sada, baš me zanima, gde to još ima?

Nema u Avganistanu, (ako je neko mislio da je to totalitarna drđava) jer i tamo, talibanske vođe, sednu pa većaju pa se dogovaraju, pa donesu neku odluku. A i sve odluke imaju Kuran/Šerijat kao ideju vodilju.
U "najdemokratskijoj državi na svetu" - ništa od toga. Može - ne može, preko noći. Presuda Kurta/Murta važi/ne važi. I to je to.

A vi se, amerikanci, je**ite. I uživajte u svojoj "demokratiji". Daleko vam lepa kuća.

OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji
 
Odgovor na temu

chris6212

Član broj: 347297
Poruke: 158



+27 Profil

icon Re: Zakonodavstvo u "najdemokratskijoj zemlji na svetu"14.07.2022. u 11:07 - pre 20 meseci
Pa to je "demokratija". :) Kada je sve moguće obrnuti naopačke, nema veze to što su zakoni drigačiji od države do države, dok se na sveznom nivou nešto ne promeni, može se i ovako i onako.

Da, "demokratija" je i kada crno pretvoriš u belo i obrnito, vodu u vino i obrnuto, ubistvo u nesrećni slučaj i obrnuto, agresiju u "milosrdni andjeo", ubistvo stotine hiljada civila u jednom trenu i kasnije od posledica radijacije (Hirošima i Nagasaki) u spasavanje života i obrnuto...

Sve oni mogu da opravdaju, pa i idiotskim izjavama koje niko normalan ne može da shvati, niti prihvati. Sve prolazi, jer trenutno kao najmoćnija ekonomska i vojna sila na svetu to i mogu. Čim to više ne budu bili, stvari će se malo promeniti. A mislim da je samo pitanje vremena kada će se to i desiti.

Sve je to samo skretanje pažnje gradjana sa životnih tema i varira od trenutka do trenutka, isto kao što i svuda u svetu rade. I njima je tamo gorivo/nafta nikad skuplja, što je osnovni pokretač inflacije. Ali to izleda nije bitno, već nešto što je zadnja rupa na svirali... Nije bitno ni to što je Bajden i faktički nesposoban da obavlja funkciju predsednika, to nema veze. Doduše, sve odluke predsednika može da stopira kongres, što se i dešavalo sa Trampom mnogo puta. Ali nastupi u kojima se vidi da ja Bajden izgubljen u vremenu i prostoru, a vodi trenutno najjaču ekonomsku i vojnu silu na svetiu ne može nikoga da ostavi ravnodušnim...

Mene sve to još jednom navodi na zaključak da je sve ovo samo šarada kojom se narod/masa vuče za nos i koliko je sve to besmišljeno. Jednog dana će se sve ovo raspasti, samo je pitanje vremena.


[Ovu poruku je menjao chris6212 dana 14.07.2022. u 13:23 GMT+1]
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Zakonodavstvo u "najdemokratskijoj zemlji na svetu"

[ Pregleda: 1765 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.