Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Špric za goveda i konje

elitemadzone.org :: Poljoprivreda :: Špric za goveda i konje

[ Pregleda: 734 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Bora_Radar
Beograd

Član broj: 327074
Poruke: 98
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+9 Profil

icon Špric za goveda i konje09.05.2024. u 09:51 - pre 11 dana i 5h
Molim Vas gde mogu kupiti veliki špric za goveda i konje..
P.S.
Sinoć sam postavio pitanje,neko ga izbrisao
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 9525
*.static.isp.telekom.rs.



+10262 Profil

icon Re: Špric za goveda i konje09.05.2024. u 10:09 - pre 11 dana i 5h
Da li si probao da izguglaš sajtove veterinarskih apoteka i sajtove snabdevača (uvoznika) veterinarske opreme?

Na primer, nešto kao: https://www.vetanova.co.rs/artikli.html
Ne kažem da ovi imaju, nego vidim da se bave veterinarskim artiklima.

Ako gajiš životinje, siguran sam da već imaš nekog svog veterinara. Da li si njega pitao?

Za šta ti tačno treba, i koliko veliki špric ti treba?
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji
 
Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401
Poruke: 736
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: dusanboss


+594 Profil

icon Re: Špric za goveda i konje09.05.2024. u 12:20 - pre 11 dana i 2h
Citat:
Bora_Radar:
Molim Vas gde mogu kupiti veliki špric za goveda i konje..
P.S.
Sinoć sam postavio pitanje,neko ga izbrisao


U apoteci. Ljudskoj.
 
Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475
Poruke: 8111



+1760 Profil

icon Re: Špric za goveda i konje09.05.2024. u 13:35 - pre 11 dana i 1h
Najveci spricevi su oko 60 ml gradirano moze da stane jos 20ml ali nema oznake za to. Ne sluze za inekcije ljudi vec valjda za hranjenje bolesnika ili neke katetere.

Na zapadu i u Kini postoje i veci od 150-200 ml, ali ne i kod nas u apotekama !

Skoro svaka apoteka ima ,nisu skupi.



Evo vidim da kod Kineza na Aliju ima i 550 ml ?

https://www.aliexpress.com/ite...scene%3Asearch%7Cquery_from%3A
 
Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401
Poruke: 736
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: dusanboss


+594 Profil

icon Re: Špric za goveda i konje09.05.2024. u 20:46 - pre 10 dana i 18h
Ima kod nas od 100ml. Ja imam kući nekoliko. . Koristim ih od kad su mi ovi standardni postali premali.
Inače koristim ih uglavnom da izvadim ulje iz kosilice.

Inače nisam nikad video veterinara sa specijalnim špricem za životinje. Uvek koriste ove standrdne. Tako da ne znam šta Bora stvarno hoće.

100 ml je sasvim dovoljno za svaku veterinarsku namenu. Ne znam šta bi radio sa većim špricem na konjima ili govedima?
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 9525
*.static.isp.telekom.rs.



+10262 Profil

icon Re: Špric za goveda i konje10.05.2024. u 07:34 - pre 10 dana i 7h
Ja kupio jedan takav sa Alija, 100ml još odavno.
Treba mi kad menjam ulje u kočionom sistemu, da mogu tim špricem da izvučem staro ulje iz gornjeg rezervoara.

Ima i većih na Aliju, 300 ml, 500 ml ...

Uzgred, da budemo jasni: na taj špric ne može da se natakne igla. Naravno, iluzorno je to i očekivati, ali eto, čisto da pomenem.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji
 
Odgovor na temu

Bora_Radar
Beograd

Član broj: 327074
Poruke: 98
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+9 Profil

icon Re: Špric za goveda i konje14.05.2024. u 22:34 - pre 5 dana i 16h
Java Beograd Kažeš da špriceva od 300ml i 500ml ima Alija, gde se nalazi ta firma i kako se poručuje. Špricevi su mi potrebni da napravim pojačivač pritiska tečnosti 2, da pogonski mali pritisak tečnosti na klipu proizvede višestruku veliku silu.Tom silom klip poriskuje tečnost u komori četiri i proizvede još veći priitisak za pogon turbine da proizvede mehanički rad. Da se vidi način pojačanja u providnom špricu da mu ugradim priključak za vodovod, manometre za merenje ulazne i izlazne tečnosti sa pritiskom. Dostavljam vana sažet opis rada Ppjačivača priitiska tečnosti II, sa detaljnim objašnjenjem: Pojačivač priitiska tečnosti II, koristi za pogon vodovodnu vodu koja potiskuje svaki kvadratni centimetar površine velikog klipa sa po 9 bara i proizvedu desetostruko veći pritisak-silu od 90 kilograma na velikom klipu. Veliki klip sa prvom dobijenom silom od 90 kilograma potiskuje vodu u komori i proizvede drugu još veću silu-pritisak. Tu vodu tera kroz ventil sa punim kapacitetom u turbinu da proizvede mehanički rad za pogon nepokretnih i pokretnih mašina. Prva veća sila od 90 kilograma dobijena je pomoću ,, vode malog pritiska od 9 bara ,, a druga još veća sila je proizvedeni pritisak vode velikim klipom silom od 90 kilograma. Prva veća i druga još veća sila mogu se duplo povećati primenom povratne sprege. Sa malo energije pumpa proizvede mali pritisak tečnosti da pritiskom stvori veliku silu na celoj površini velikog klipa, a ni malo kada koristi za pogon vodu reke, potoka, vodopada i sl. PPT 2, pojačao bi potencijal voda reka i zamenio preskupe brane i veštačka jezera koja narušavaju eko prirodu. Pogonska voda malog pritiska i voda visokog pritriska pojačana silom klipa iste su litraže, a različitog pritiska-sile za dugotrajan i ekonomičan pogon turbine i generatora. Struja proizvedena na ovaj način bila bi jeftiija i efikasnija od proizvedene fotonaponskim ćelijama.Takvi uređaji mogu da proizvedu sile od nekoliko stotina meganjutna!.
POJAČIVAČ PRITISKA TEČNOSTI II
Pojačivač pritiska tečnosti II, pojačava tako što ulazna pogonska tečnost potiskuje svaki od deset kvadratnih centimetara velikog klipa sa po 9 bara i proizvede silu od 90 kilogram /izmerena vagom /. Tom silom veliki klip u komori četiti potiskuje tečnost i proizvede još veći pritisak-silu . Ujedno tera tečnost iz komore sa pojačanim pritiskom kroz jednosmerni mehanički ventil. Ventil ujedno reguliše i protok tečnosti sa manjim otvorom za veći pritisak, a sa većim otvorom manji pritisak. Pojačivač pritiska telnosti II, pogodan je da radi sa vodom reke, vodopada i potoka da proizvede veći pritisak-siku vode za pogon turbine i generatora da proizvede struju. Pojačivač pritiska tečnosti II, proizvede pojačan priitisak tečnosti u hodu sa leva na desno i obratno, bez praznog hoda.
2

Slično Pojačivau pritiska tečnosti II, nije opisano u knjigama mehanike fluida, a nije u suprotnosti, već je razlikom dopunjuje sa potpunom ravnotežom kretanje fluida.To što na poseban način proizvede veći pritisak- silu tečnosti pomoću malog ulaznog pogonskog priitiska tečnost je velika prednost i korist za obrtni pogon mašina.
Za dobijanje još većeg pritiska tečnosti koristi se povratna sprega uzimanjem male količine tečnosti sa visokim pritiskom iz i za komore da sa ulaznom tečnošću potiskuje veliki klip da u komori proizvede veći pritisak. Pojačivači se mogu sastaviti da prvi da pritisak drugom da proizvede još veći pritisak tečnosti.
Detaljan opis rada pojačivača pritiska tečnosti II . Smer sa leva na desno: presostat 8, uključi struju elektroventilu 1, da se otvori, i pusti tečnost u komoru 2. Tečnost potiskuje svaki od deset kvadratnih centimetar površine leve strane velikog klipa 3, sa po 9 bara i proizvede silu od 90 kilograma.Tom silom veliki klip 3, u komori 4, potiskuje tečnost do kraja i proizvede pritisak-siku vode i tera je kroz jednosmerni mahanički ventil 6, u turbinu. Tada je komora 2, puna pogonske telnosti sa maksimalnim pritiskom pa presostat 8, isključi struju elektrovennilu 1. da zatvori ditok tečnosti u komoru 2,
Smer sa desna na levo ; na kraju desnog hoda je veliki klipa 3, komora 4, je prazna nema unutrapnjeg pritiska pa presostat 7, uključi struju elektroventilu 5, da se otvori i pusti pogonsku telnost u komoru 4. Tečnost potiskuje svaki od deset kvadratnih cetimetara desne strane površine velikog klipa 3, sa po 9 bara da proizvede pritisak-silu od 90 kilogram. Tom silom veliki klip 3, u povratnom hodu na levo do kraja komore 2, potiskuje tečnost i proizvede veći pritisak vode. Ujedo tera tečnost iz komore 2, sa pritiskom kroz jednismerni mehanički ventil 9, u turbinu. Tada je komora 4, puna pogonske tečnosti sa maksimalnim pritiskom pa presostat 7, isključi struju elektroventilu 5, da zatvori dotok tečnosti u komoru 4.
.



3
Slika 1, prikazuje presek Pojačivača pritiska tečnosti 2, u ovom slučaju vode sa bitmim delovima radi lakšeg razumevanja. Sastoji se od koimoira 2 i 4, za tečnost, velikog klipa 3, elekktoventila 1 i 5,, da puste vodu u komore, jednosmernih mehaničkih ventila 6 i 9, da propustr pojačanu vodu sa zadani m pojačanim pritiskom u turbinu. Presostat 7 i 8, da na osnovu podpritiska ili pritiska u komorama spoje struju elektroventilima 1 i 5, da se otvore ili zatvore.
Činjenica je da je ulazna pogonska vodovodna voda sa pritiskom od 9 bara potiskuje veliki klip da proizvede silu od 90 kilograma neto savladavši sve unutrašnje otpore u provizornom pojačivaču pritiska tečnosti. Kada ga fabrika napravi proizvodiće tri puta veću silu što je značajno povećanje. Dobijanje uvećanog priitiska zavisi od pogonskog ulaznog pritiska vode i površine velikog klipa na koju deluje. Uskoro očekujem Vaše cenjeno mišljenje i predlog. S poštovanjem, Krajčinović Borisav,Beograd, ul. Mitropolita Pavla Nenadovića broj 36. telefon 011/397 24 91 , e – [email protected]
3

Prilog ; Pojačivač pritiska tečmpsti i slika. P.S. 1. Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja – Centar za razvoj programa i udžbenika u odgovoru Ministarstvu prosvete ; ,,Predmet ; Zahtev za dopunu udžbenika sadržajem koji se odnosi na silu koja potiskuje veliki klip i davanje mišljenja o Inovaciji Pojačivač pritiska tečnosti Na osnovu vašeg zahteva broj 07-00-00376/2023-07, u kome tražite dopunu udžbenika sadržajem koji se odnosi na silu koja potiskuje veliki klip i davanje mišljenja o Inovaciji Pojačivač pritiska tečnosti. Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja će prilikom pripreme novih progama uzeti u obzir predlog Borisava Krajčinovića o proizvodnji sile koja potiskuje veliki klip,,
2. MINISTARSTVO NAUKE, TEHNOLOŠKOG RAZVOJA I INOVACIJA
Poštovani Borisav Krajčinović
,, Obaveštavamo Vas da je Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija pod brojem: 07-00-00016/2024-04 primilo i zavelo Vaš Predmet : Priznavanje naučnih
otkrića ,,
3. VOJNOTEHNIČKI INSTITUT, Dopis I broj 06/ 2038-5 od 29 decembra 2023 godine .
,, Radi detaljnijeg upoznavanja sa Vašom inovacijom Pojačivač priitiska tečnosti 2 čiji princip rada ste dali u aktu iz veze, predlažemo da dođete u Vojnotehnički institut i prezentujete vašu inovaciju. Molimo Vas da nas obavestite o tačnom terminu vaše posete ,,
4. ZAVOD ZA INTELEKTUALNU SVOJINU SRBIJE
Dopisom 990 broj 2024/2176-MP-20 22/0068 od 05 3.2024.godine, pišu meni ,, Da nije u nadležnosti Zavoda da proverava tačnost naučnih otkrića,, ... To je Pojačivač pritiska teečnosti nepoznat u praksi kod nas i u svetu. Pored odbijanja ipak sugerišu da patentiram PPT 2, što bi to učinio kada bi prijavu opet odbacili. Pošto nema nadležnih da konstatuju novinu treba da prestanem da nudim Pojačivač pritiska tečnosti, šta mi Vi predlažete, HVALA.
5.Java Beograd hidrauličar član foruma broj 11890, analizirajući rad Pojačivača pritiska tečnosti zaključio da radi tako što : ulazna pogonska tečnost potiskuje svaki od deset kvadratnih centimetara klipa sa po 9 bara i proizvede silu od 90 kilohrama. Tom silom klip u komori četiri potiskuje tečnost i proizvede još veći pritisak-silu tečnosti za pogon mašina. Java Beograd 29.10.2022 godine na forumu napisao : ,, Boro, pa ti si izmislio hidrauliku ! Bravo ! ,,
S poštovanjem,

 
Odgovor na temu

Bora_Radar
Beograd

Član broj: 327074
Poruke: 98
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+9 Profil

icon Re: Špric za goveda i konje14.05.2024. u 22:38 - pre 5 dana i 16h
Java
Neznam da pošaljem sliku PPT2,pokušaću sutra ponovo. Mogu sliku da pošaljem poštom,ukoliko želite.
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 9525
*.static.isp.telekom.rs.



+10262 Profil

icon Re: Špric za goveda i konje15.05.2024. u 07:46 - pre 5 dana i 7h
"Ali" (skraćeno) je "Ali Ekspres" - kineska platforma za on-line kupovinu svega i svačega. Nije komplikovano naručivanje, ali ako nikad do sad nisi kupovao preko njih, onda ti nije sada vreme da započneš.
Treba ti devizna platna kartica za inostranstvo, a kako možeš videti na specijalizovanoj temi ovde na našem forumu, postoje i izvesni probemi oko slanje primanja i slično.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji
 
Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475
Poruke: 8111



+1760 Profil

icon Re: Špric za goveda i konje15.05.2024. u 09:38 - pre 5 dana i 5h
@ Bora_Radar

Imas link u temi . Jel ti citas ove postove sto pisu clanovi ?
 
Odgovor na temu

whitie2004

Član broj: 19966
Poruke: 1539
*.dynamic.sbb.rs.



+269 Profil

icon Re: Špric za goveda i konje15.05.2024. u 15:57 - pre 4 dana i 23h
Bojim se Adamare da onaj tvoj link bas nije odgovarajuci ...

Malo mi sumnjivo da ce onaj spric prihvatiti "mali pritisak od 9 bara" ili, nedajboze, da neko od 90 kila zgazi na njega. A to su samo pocetni parametri! Posle visestrukog pojacanja to odlazi na nivo bos pumpe ...

Da ne pricam da se na spric treba dodati prikljucak za vodovod i 2 manometra ...

Uzgred, Boro, kako mislis da dobijes autorska prava kada ovde na sajtu javno iznosis principe i teoriju tvog otkrica. To se cuva u tajnosti dok ne dobijes papir da je to tvoje znanje ...
U padu jednog carstva stradaju svi, tako je uvek bilo, tako će biti i sada. Verovatno će posle svega ovoga
biti formirani neki novi blokovi, nova uređenja. A mi? Eh, a mi..
 
Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475
Poruke: 8111



+1760 Profil

icon Re: Špric za goveda i konje15.05.2024. u 19:29 - pre 4 dana i 19h
Ne brinem se ja za @ Boru !

Ima on to da sredi i Spric i govedo i sve ostalo . Malo modifikuje pa ce da leti

Toliko ima vec uspesnih pronalazaka da bi bilo cuda sada da omane
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: Poljoprivreda :: Špric za goveda i konje

[ Pregleda: 734 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.