Što neka osoba ima više masnih ćelija, to će te ćelije lučiti više leptina. Medjutim, organizam postaje otporan na prevelike količine ovog hormona i ne reaguje normalno na njega, odnosno može se desiti da osoba ne oseti na vreme potrebu da prestane da jede. Telesnu težinu treba početi pratiti na vreme i ne dozvoliti da čovek ima 20 kilograma viška, jer što su hemijski transmiteri u većoj neravnoteži, to im je teže da se posle vrate u ravnotežu.
Geni ne utiču samo na metabolizam i apetit, već i na ukus. Za odbojnost prema kupusu i spanaću je, na primer, kriv odredjeni tip gena koji dotične osobe poseduju, kaže profesor Volfgang Majerhof sa Instituta za istraživanje ishrane. Stručnjaci, medjutim, ističu da su navike u ishrani takodje veoma važne i da decu nikako ne treba uslovljavati da jedu, jer to može uticati na količinu hrane koju će kasnije u životu unositi.
http://www.iol.co.za/index.php...amp;art_id=qw1118378345626R131
Quaerite et invenietis | Everything in life is Luck -- Donald Trump | http://www.akcenat.info | Momenat – Vaša instant doza vesti | Part Time Freelance Journalist