Ja sam imao Candy. Ne secam se tacne oznake. Pere uobicajeno. Kad zavrsi, pola vesha izvadish, podesis temperaturu i tajmer, koliko se secam i susis.
E, sad - princip rada:
Unutra je fen, koji duva vruc vazduh preko vesha. Posto masina NEMA neku cev za izbacivanje vlaznog vazduha problem se resava tako sto se taj vazduh usmerava na jednu hladnu povrsinu unutar masine, tamo se vlaga kondenzuje i pada na dno, odakle je izbacuje pumpa. Znaci, dok susi, pumpa stalno radi. Odakle masini hladna povrsina? Obicna ima 1 ventil za vodu, ova ima dva. Taj drugi pusta vodu unutra vrlo malo, reklo bi se na kapljice i onda te kapljice idu tamo negde i to postaje hladnije od okoline.
Sistem je klasican, nema elektronike. Kad je otvoris pretrpana je zicama, cevcicama, ventilatorima, boze sacuvaj, uzas! Radila je nekoliko godina OK, a onda je pocela da skripi. Radilo se o naivnim naslagama kamenca, zbog nase neodgovarajuce upotrebe, ali mi nismo znali. Misleci da su otisli lezajevi i obzirom na cenu eventualne popravke, odlucili smo da je likvidiramo. Autopsiju sam obavio licno, deo po deo. Unutra je bilo i mnogo vlakana od vesha, bas u tim kanalima za prolaz vlaznog vazduha.
Moj savet: ako imate u stanu mesta 50 x 100 cm, koje mozete da zauzmete dok ste na poslu ili spavate ili bilo sta, kupite X nogare i susite vesh ekoloski, besplatno, tiho, a sto se rada tice i kod masina za susenje treba dosta rada - vadi pola vesha, vadi suv, vracaj onu polovinu, vadi i nju suvu itd.
Jedino ogranicenje je sporost (i vlazan stan). Ako ti suv vesh treba brzo, onda nema pomoci - mashina.
Dve mashine posebno su verovatno prednost, ali zauzimaju i dva mesta. Ako imate mesta za jos jednu masinu, onda imate i za X nogare.
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!