Evo, kao sto obecah:
Slikao sam masinu nakon tacno 30 pranja:
Masina jos nije ciscena, sad za koji dan cu je isprati sredstvom za ciscenje.
Ono sto je cudno, ni traga ni glasa kamencu niti bilo kakvim naslagama. Isto tako, ruka koja prska vodu se moze skinuti i cistiti zasebno (nisam to radio, ali hocu).
Znaci, prezadovoljan sam Mideom, pre svega sto odlicno pere, a pored toga sto je mala, ja bez problema stavim 10 tanjira, 10 casa i solja, jedno 20 komada escajga, poklopac od serpe (ili serpu i 6-7 tanjira), par malih tanjirica, kutlace i jos ponesto. Apsolutno podmiruje potrebe za dvoje za dorucak-rucak-veceru.
Sa 5 tanjira mogu bez problema da operem i najvecu serpu sa poklopcem unutra.
Trosi oko 800w i desetak litara vode na normalnom programu, oko 20gr praska (za 30 pranja 500gr praska), jedan cep sjaja (to ima da traje 6 meseci ovim tempom). Tablete cu probati uskoro.
Sto znaci da kompaktne masine za sudove uopste nisu lose resenje ako nemate mesta u kuhinji (kao ja) i niti vise bilo cega trose od velikih masina - naprotiv moj komsija ima masinu od 12 kompleta i nikako je ne napuni do kraja (iako ima i decu), max pola a mora svaki dan da pere sudove, a trosi vise vode i struje od male masine. Tako da u sustini dodje na isto i predrasuda je da vece masine stede. Da, ali ako vas ima 5 ili 6 clanova u porodici.
Dosad nijednom nisam imao nikakav ostatak na sudovima, niti jednu jedinu fleku i uvek je sve apsolutno blistavo i cisto (posudje).
E, sad ili je ova masina dobra ili vladaju teske predrasude vezano za masine za sudove (te mora obavezno so, te mora ovo, te mora ono...). Ono sto sam ja zakljucio - APSOLUTNO pratiti uputstvo za upotrebu (doslovce) i rezultati su sjajni. Nikakvi eksperimenti sa doziranjima, samo doziranje kako je navedeno za odredjeni program i kolicinu sudja.
Inace, napravio sam jedan test i sve uradio pogresno, sipao bezveze praska, malo sjaja, totalno suprotno uputstvo (a videh da vecina ljudi odokativno sipa sve to) i sudovi nisu bili cisti i ostao je prasak i fleke.
Uglavnom, stekao sam neka suprotna iskustva u odnosu na ono sto sam procitao ovde na forumu.