Dimkovic#
Citat:
Pa nije "kriva" ali dobar deo ilegalnih imigranata u EU imaju SCG pasos.
To jeste tačno, ali to nema nikakve veze sa našim pasošima, našim granicama ili sa bijelom šengen listom!
98% tih ljudi je legalno ušlo u EU, a ilegalni imigranti su postali onda kada su im istekle dozvole za boravak, tj. vize.
Dakle, ti ljudi nisu u gepeku ušli u EU.
Kada je Newcastle bio domaćin Partizanu u kvalifikacijama za UEFA Cup, prije 5-6 godina, 80% navijača Partizana koji su išli sa klubom je ostalo tamo, i samim tim su postali ilegalni imigranti.
Sve je to pitanje situacije u našoj zemlji i želje mnogih da odu odavde kako bi se "usrećili" (uf), a ne pitanje procedure dobijanja vize.
Ja sam u čevrtak aplicirao za Njemačku vizu, a priložio sam toliko papira da očekujem da mi uz vizu ponude i stambeni kredit, a možda mi ponude i da usvojim nekog malog Njemca.

Ja sam, srećom, imao neku vezu, pa sam bio pred kraj njihovog radnog vremena (bio sam bukvalno poslednji) i samo sam predao, dali su mi potvrdu i rekli da u srijedu dođem po pasoš. Niko me ništa nije pitao.
Hoću da kažem, na neki način naši ljudi tamo odlučuju ko će dobiti vizu, a ko ne. Ima jedna Njemica koja odlučuje, ali njoj je presudna preporuka naših ljudi zaposlenih u ambasadi, jer je njoj svaki dokument isti - nema pojma šta je.
Sa pravom vezom i Legija bi dobio vizu.
Drugo (ako je ovo iznad bilo prvo), znam 7 momaka iz CG koji žive (i kradu) na relaciji Spain-Italy-France i koji nemaju svoje SCG pasoše (zabranjen im je ulazak u skoro sve zemlje EU), već imaju lažne pasoše-jedan ima slovenački, dvojica poljske, a ostali imaju češke pasoše. To zapravo i nisu lažni pasoši, pasoše su izdali njihove vlasti, ali izmišljenim ljudima. Toliko o korupciji u EU.
Inače, čini mi se da su najavili da će i kod nas od 01.01.2007. početi da izdaju biometrijska dokumenta (sa čipom) i u njima će biti svi podaci, kao i digitalni otisak prsta, čak i matični brojevi roditelja etc. Zato su, navodno, i najavili poskupljanje viza od sledeće godine, jer će biometrijska dokumenta poskupiti vize. (Ne znam samo zašto sada naplaćuju 35 € samo da bi udarili pečat, no dobro.)
Valjda će se tada i našim dokumentima više vjerovati.
You know the world is going crazy when the best rapper is a white guy, the best golfer is a black guy, the tallest guy in the NBA is Chinese, the Swiss hold the America's Cup, France is accusing the U.S. of arrogance, Germany doesn't want to go to war, and the three most powerful men in America are named 'Bush', 'Dick', and 'Colon'. - CHRIS ROCK