Citat:
x3mann:
O elektronskim slabo znam jer sa njima se nikada nisam susretao ali bi voleo da mi neko ovde pojasni malo vise kakva je razlika izmedju samih programa pranja ( a to je najvaznije i to me najvise zanima ) kod mehanickog prog i ovog elektronskog.Recimo kakvi su ovi programi Acquaplus, Jednostavno peglanje,4D natapanje, Mix&Wash
te po cemu se razlikuju od onih stadardnih na mehanickom programatoru ???
To su sve marketinski nazivi i razlikuju se od branda do branda, a ja cu pokusati da pogodim sta su (ako pogresim vi me ispravite):
-Acquaplus, verovatno pranje sa vise vode, posto sve savremene masine peru sa malo vode.
-Jednostavno peglanje, pranje sa malim brojem obrtaja centrifuge, ves je manje ocedjen ali i manje izguzvan.
-4D natapanje je natapanje gde se ves u bubnju natapa i od gore (kao tus)
-Mix&Wash mogucnost da perete beli i obojeni ves zajedno, naravno na nizoj temperaturi.
Sve ove programe ima vecina digitalnih masina, samo ih neki vise reklamiraju, a neki ne reklamiraju u opste jer je kod digitalnih masina moguce napraviti program po zelji.
Citat:
vugde kada sam citao kod elektronskih se pominju programi do 60 stepeni pranja ,da li postoji na 95 da li imaju klasicne programe pretpranje,pranje,da li su vode ispiranja na visem ,nizem nivou…..
Moja LG masina ima program od 95 stepeni, a siguran sam da svaka masina ima predpranje i pranje...
Za ispiranja na visem i nizem nivou nisam siguran sta znace ti nazivi?
U svakom slucaju digitalni programatori imaju niz prednosti, na primer samo funkcija odlozeni start ce vam na racunu za struju ustedeti novu masinu.
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!