Želim da kupim Gorenje veš mašinu. Ne mislim da su najbolje, daleko bilo. Čisto praktini razlozi, dostupnost delova. Postojeća Ei Niš 1014S je kupljena 18.08.1981. godine pa vi sami izračunajte koliko ima godina. Sam je održavam. Nema trunku korozije, kada joj nikad nije krpljena. Ne stoji u vlažnom kupatilu već u suvom hodniku stana. Želja mi je da kupim nešto tiše, sa malo više obrtaja centrifuge od ovih postojećih 500
Nemam iluzija da će nova Gorenje veš mašina doživeti 37 godina, ali i 20 će biti dosta

(optimista). Ali koju seriju Gorenje mašina uzeti? Kod nas ima da se nadje serija 6000, 7000, 8000 i malo teže 9000. Sa frontalnim punjenjem ili odozgo?
Ako može, zamolio bih nekog od servisera da mi kaže ima li koja Gorenje mašina na našem tržištu sa prohrom kadom, koje serije imaju deblju osovinu bubnja, jače ležajeve, koje su po njihovom mišljenju pristojnije, kvalitetnije odrađene?
Ne interesuju me mišljenja običnih korisnika tipa meni mašina radi 2 godine bez greške ili ne valja ničemu, pokvarila se tek što smo je kupili. Veš mašine su kao auti, dva ista modela starosti deset godina mogu na kilometar satu da imaju 100 hiljada km ali i 300 hiljada km. Neko pere veš 2 puta u mesecu, neko jednom nedeljno, a neko uključuje mašinu 2 puta dnevno. Zato, mišljenja običnih korisnika kojih je ova tema puna, nisu od neke koristi potencijalnom kupcu.