[QUOTE=tdjokic]Ali, sta sam ja uradio sa njom - da ne poverujes. Odmah negde na pocetku, drugo, trece pranje, stavim ja u nju prljavi ves, prasak, ukljucim je u struju i otvorim vodu, a buduci da je to masina KOJA SE PUNI ODOZGO, moguce je ukljuciti je a da vratanca NISU zatvorena. A onaj Marfi, j****u sve po spisku, tacno izracunao da sve sto moze da se desi - desice se i tako ja nju lepo ukljucim sa otvorenim vratima. Na njima postoji neka mala kao letvica, pa se one zakace (vrata su dvodelna) za kazan kad su otvorena i tako bubanj ne moze da pocne da se vrti. Cujem ja nesto bruji i cvili i jedva ukapiram sta sam uradio: kais cvili na remenici motora i proklizava, uzas!
Ugasim i mislim - propalo. A evo, nakon toga radi tih 5 - 6 godina, i to sa istim tim kaisem, bez problema. Nisam uspeo da saznam da li postoje neke masine sa punjenjem odozgo a da imaju kontrolni prekidac za vratanca, kao ove sto se pune spreda ili se smatra da ne postoji takav idiot koji ce masinu pokrenuti sa otvorenim vratima, a eto - postoji :-( Nisu me spasili ni tockici![/QUOTE]
DJOLE, prijatelju, gde si?! A ja mislio da sam jedini sa tim problemom(i Marfijem)!U pitanju je babaroga BOSCH V360 masina stara 20 godina, unutra su Siemens delovi(elektronika, elektromotor,amortizeri). Prvih 2-3 puta su se vratanca zaglavljivala blizu glavnog otvora tako da sam uspevao da je odglavim nozem za palacinke! Medjutim posle mnogo, mnogo pranja, pukla je opruga koja drzi jedna vratanca,ja sam je nekako zaglavio, ali se ipak povremeno otvore u toku pranja!!! Predposlednji put su vratanca bila dublje pa sam ih jedva odglavio cetkom/celicnom zicom za pranje flasa. Ali juce, otvore se(mojom greskom, jer sam iskljucivao masinu u toku pranja) u najdonjoj tacki-jos ih pritisne ves u kontra smeru- morao sam da kupim celicnu zicu od 1 metra.Posle sat vremena mucenja - nista! Iznerviram se i okrenem masinu NAOPACKE (koja je sa natopljenim vesom imala jedno sto kila) tako da od sutra ocekujem "blage bolove u predelu krsta". Inace, video sam jednu francusku masinu koja ima dodatni plasticni siguronosni poklopac koji ne mozes da spustis dok ne zatvoris ta vratanca.
Pitanje je gde da nadjem te celicne zice/opruge da ih zamenim??? I da li neko u Nisu vrsi remont/reparaciju ves masina???
[Ovu poruku je menjao bansek dana 26.12.2006. u 04:12 GMT+1]
mlogo smo jachi!