Citat:
vilil1: "Trajni izvod"...ne znaci da se moze upotrebiti x puta, znaci samo da nema rok trajanja kao sto je nekada bilo - Ne stariji od 6. meseci. Trajni izvod moze danas da se izvadi a da se upotrebi recimo za dve godine.
Može tako da se tumači ali je....
Mislim, ne vidim potrebu da nam neko to uzima jer realno za tim nema potrebe sem da na taj ponovo uzmu novac.
Koja je svrha uzimanja izvoda iz matične knjige rođenih?
Jel treba policiji...molim lepo, imate bazu podataka i proverite. Čemu onaj lični broj, koja je funkcija? Ajde da prihvatim kod prvog vađenja dokumenata ali posle toga ne!
Pa nisam se rodio dva puta i šta novo mogu pročitati u odnosu na ono što sam im prvi put priložio?
Ako je i bilo promena, pa zar to nisu evidentirali. Pa jel im malo što, državna administracija živi od budžeta koji mi punimo, nego još treba da radimo njihov posao.
Ne mogu da verujem dokle idu i dokle će da poturaju ovu izlizanu priču.
Bio sam kod brata u Kanadi i video svojim očima. Dovoljno je da pošalje bilo kakav zahtev mejlom i državne službe kojima je to posao sve dalje rade. A šta se ovde radi? Sto puta treba da napustim posao za najobičniju potvrdu. Zašto? Zato što su nas dresirali da radimo njihov posao!!!
Najmizerniji primer je sa redovima za brojeve za pasoš ili ličnu kartu. Sa kojim pravom to rade. Zašto bi bilo ko stajao u redu? Zar nije moglo drugačije...da pošaljete zahtev mejlom ili poštom a i lično da se ode i da vam kažu da je prvi slobodan termin tad i tad? Ne, oni naučili iz komunističkih vremena da se na taj način narod počinjava i to traje i traje.