Vozio sam u koloni od 3 vozila kroz naseljeno mjesto. Ja sam bio treci. Ogranicenje 60 km/h. Naletimo na patrolu sa radarom. Prva dva vozila propustaju, a mene zaustavljaju. Navodno sam vozio 73 km/h.
Uzmu mi dokumente i pokazu mi radar. Na radaru samo ispisana brzina. Na displeju digitalnog fotoaparata iznad nema nista.
Pitam: "Gdje je fotografija mog auta?" - Odgovor: "Nema."
Pitam: "Zasto ste propustili dva auta ispred mene?" - Odgovor: "Oni nisu prekoracili dozvoljenu brzinu."
Nisam htio da potpisem zapisnik.
Postoje li sanse da me sudija oslobodi ili da platim kaznu i cutim?
Možeš da se izvučeš!
Na osnovu čl.13 Pravilnika o meteorološkim uslovima za doplerove radare fotografija mora biti sačinjena ukoliko uređaj za merenje brzine poseduje tu mogućnost (na osnovu istog člana) na kojoj su vidljivi podaci o: 1) datumu, času i minutu merenja 2) izmerenoj brzini 3) delu vozila sa registarskom tablicom.
S obzirom da nisu ni napravili fotografiju, nemaju nikakvih dokaza na osnovu kojih bi se zaključilo da si se zaista kretao tom brzinom, odnosno da je ta brzina od 73km/h tvoja! Odlično je što nisi potpisao zapisnik, kod sudije se slobodno pozovi na član 13, i nema problema! Javi kako je bilo!