Kao sto rekoh napiscu jos par redova kad mi budu postavili klimu , pa evo i prvih utisaka .
Momci koji postavljaju klimu su dosli na vreme ( sto je danas retkost ).
Postavljanje klime bi proslo relativno brzo da im nije pukla bakarna cev ( kroz koju ide gas ) - kazu fabricka greska .
Otisli su do magacina i doneli mi novu unutrasnju jedinicu . Proverili su pritisak u spoljnoj jedinici i vakumirali . Ja sam insistirao da mi postave gumice izmedju nosaca i spoljne jedinice ( zovu ih vibroizolacione gumene podloge ) da bi smanjio eventualne vibracije ( hvala bgd-u ) - ovo mi nisi naplatili .
Posto je ovo klima iz low end klase Tadirana ne moze se pohvaliti nekom estetikom unutrasnje jedinice i funkcijama ( ali je meni ova stavka bila manje bitna od kvaliteta ) .Ima klasicne funkcije : hladjenje ,isusivanje vazduha , grejanje i obicno izduvavanje vazduha ( prodavac mi je rekao da Tadiran ( vise )nema klime sa jonizatorom ).
Daljinski ( zelene boje
) je lepo odradjen sa pristupacnim i jasnim opcijama:
- turbo - brzo hladjenje ili grejanje;
- sleep - u toku noci automatski regulise temperaturu ( bilo da greje ili hladi ).
- tajmer - no comment ;
- i feel - isto neka automatika , ali nisam stigao da isprobam;
- swing - krilca gore dole ( postoje i krilca koja usmeravaju vazduh levo-desno ali se ona rucno pmeraju );
- smart - automatski se podesava temperatura i brzina ventilatora u prostoriji u odnosu na trenutnu temperaturu .
Tadiran TK serija poseduje foto katalitički filter , za koji mi je prodavac rekao da je dovoljno da se obrise vlaznom krpom ili izduva i izlozi suncu na oko 30min i to je sve oko odrzavanja filtera ( brzo i jednostavno ).Tadiran ne praktikuje da u svoje klime dodaje raznorazne filtere za osvezavanje i td..
Sto se buke tice i unutrasnja i spoljna jedinica su prilicno tihe ,tako da nema onog tandrkanja o kojem sam citao po forumima.
Kod grejanja klima krece da radi vec za 2-3min ( verovatno zato sto je spoljna temperatura oko 18C ).
Meni ova klima radi u prostoru oko 45m2 i zadovoljan sam kako radi.
Garancija je 5 godina , stim sto je prve godine servisiranje besplatno , posle se naplacuje.
Ala sam ga nahvalio , valjda necu morati posle sam sebe da demantujem
I kao sto rekoh na pocetku ovo su prvi utisci tako da i nisam imao prave uslove za testiranje ali bice vremena i za to
.
Toliko od mene ,nadam se da sam nekome pomogao .
Ajd' uzdravlje .