Ne pravim se budalom, svaki moj post je smislen, a ako je u postu pitanje, ono je jasno i nedvosmisleno.
Citat:
Apsolutno me ne zanima pretplata na RTS, mislim da ne treba da postoji, tačka.
1. Ako te ne zanima, čemu diskusija na ovoj temi? 2. To šta ti misliš, to je OK, ali
ja mislim drugačije. I sad? 'Oće li biti po tvome ili po mome?
Citat:
a problem ,,nezavisnosti'' ,,javnog servisa''
Što se tiče nezavisnosti, to je rastegljiv pojam, i UVEK neko može da kaže "da nije nezavisan". Ali, kao neko ko prati domaće TV programe, odgovorno mogu da tvrdim da je jasno da je, na primer, Pink ekstremno udvornički, iako privatan ni najmanje nezavisan.
RTS je u najvećoj meri neutralan, s tim što, svidelo se to meni i tebi ili ne, realnost je da je neko predsednik, izabran glasovima većine građana, pa je logično da dobija više vremena u programu. Ne može da dobije podjednako vremena Beli Preletačević i AV. Da ne spominjem "rogove u vreći", takozvanu opoziciju.
Citat:
... ne gledam ga, ne koristim njihove usluge, ne želim da plaćam nešto što mi ne treba ...
Pa ne ide to tako "ne gledam ga". Nema to nigde u svetu. Kako si ti to zamislio, da neko kontroliše ko šta gleda?! Kad se TV taksa uvede u državi, ona važi za sve. Nije doborovoljna i nema veze dal' gledaš ili ne.
U jednom od pređašnjih postova si napisao da "se seliš iz Srbije" i "da se pakuješ". Želim ti srećan put.
Putuj igumane i ne brini za manastir.
Ako si već odabrao zemlju u koju se seliš, možeš da nam kažeš koja je. Nadam se da si birao neku gde se ne plaća pretplata.
A ako još nisi izabrao, pazi da se ne zaputiš u Švajcarsku gde te čeka godišnja TV taksa od 440,00 € umesto 15,00 € u Srbiji.
Što je oko 30 puta više. A, znam garant da ti plata neće biti tri'es puta veća.
I moći ćeš da NE GLEDAŠ jodlovanje, do mile volje. Ili misliš da će u Švici neko da te pita "Jeli, Rale, jel' ti gledaš ovaj TV, da li te to zanima ili ne?" E pa neće.
Zaobiđi, blago meni, i Austriju i Nemačku, jer ćeš i tamo dobrano da se iscališ za ne gledanje jodlovanja na državnoj TV.
Ima tu još dosta demokratskih zemalja da se zaobiđe, ako si rešio da pobegneš zarad ne plaćanja TV takse.
Ili, što da ne, pripremi tužbu ustavnom sudu, u zemlji destiacije, možda i dobiješ spor!
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji