Koliko tu ima mudrosti ako mašina ne ispere dobro? Pozovi lepo servisera pa neka ti reši problem.
Inače imao sam Gorenje staru 30 i kusur godina , penzionisao sam je i kupio novu WA63131 pre mesec dana ...videćemo kakva je, za sada je ok.
Kupio sam baš ovu iz sličnog problema kao što ti imaš. Na vešu pranom u staroj mašini ostajale su fleke , naročito vidljive na belom vešu. Problem je sa vodom , koja sadrži previše algi, koje u kontaktu sa oplemenjivačem ostavljaju žućkaste fleke na vešu nakon pranja , te stoga nismo mogli koristiti sredstva za oplemenjivanje, jedino smo tako rešili problem sa flekama.
Sada sa novom mašinom nemamo više takvih problema i slobodno koristimo oplemenjivače za veš , fleka više nema, a šta je uzrok tome?...pa nova mašina ima veću moć ceđenja, a ima i senzor čistoće vode. Meri čistoću vode prilikom drugog ispiranja i upoređuje je sa čistoćom primljene (sveže) vode, tako da ako treba ispira i dalje. Koliko sam je pratio , primetio sam da uvek ispira još jednom , znači 3 puta...fleka više nema...svi zadovoljni.
Na svakom omotu praška ima tabela doziranja praška, pa treba i to pogledati ponekad, a isto tako i na oplemenjivaču.
Inače ova mašina pere u poprilično malo vode...cepter
...ali ima i opciju izbora povećanog nivoa vode. Dok je nisam kupio nisam ni znao koliko je tehnologija pranja uznapredovala naspram starih sistema, varijabilno okretanje bubnja prilikom pranja pospešuje bolje mešanje veša tokom pranja....ne greje vodu odmah na maksimum, nego tek pri kraju programa...ne centrifugira/cedi odmah na maksimum brzini/štedi el.energ...širok izbor programa+svaki je moguće korigovati po potrebi.
Više nema buke dok se pere veš.
Pre nego sam je kupio pročitao sam sve postove, sagledao šta koja mašina nudi. Po meni je 63131 ispao najbolji odnos cena/performanse. Kako će se pokazati posle godinu...dve..ili 5..videćemo.
fanzo.org