zavisi, ako su kolektivni sportovi onda je ugovorom regulisano (jednoobrazno)
a pojedinacni krece se od klope u restoranu (kao stipendija, i tu moze biti velike razlike-ako je sportista bacac kugle pojede 5x vise od nekog drugog:) Opel placa 300 evra mjesecno stipendiju.
opet sve zavisi koji rang je sportiste-koji razred, opstinski, regionalni, nacionalni, internacionalni, u biti ne moze se obogatiti:)
Ok, ali ne verujem da bi ovaj za koga se interesujem konkretno ostvario tolike iznose :)
Sad mi treba savet oko procedure sponzorisanja, pretpostavljam da prvo:
1. treba naci zainteresovane sponzore (jel tu potreban neko ko se bavi plasmanom 'marketinskog potencijala', neki profesionalac), i
2. napraviti ugovor (pretpostavljam da je tu advokat neophodan) ???
Mom drugaru je Nike bio sponzor, on je fudbaler inače, i on je godišnje dobijao oko 15,000 evra na račun i plus imao je oko 5000 evra kredit da potroši u Nike radnji na opremu... A kopačke je dobijao za džabe, van tog kredita, i to koliko god je hteo...
I da napomenem, raskinuo je ugovor sa Nike-om pre par meseci jer ovi nisu mogli da mu nabave kopačke koje je on koristio (neki stariji model), i plus su mu stalno insistirali da on na svim javnim vanklubskim pojavljivanjima mora nositi nike opremu... Osim toga na terenu se vidi samo po kopačkama da je nike sponzor, i po tome što nosi nike majicu ispod dresa...
Ok, hvala vam, vredne informacije.
Sad mi treba savet u vezi Advokata, koga mislim da bi on trebao da angazuje, koji bi ucestvovao u sastavljanju ugovora i vodio racuna o interesima klijenta... Bar ja tako mislim da se radi, ne znam. Jel za to potreban advokat cija je specijalnost, ne znam, Marketing, i kako naci bas takvog ???