Nego...da vam ispricam kako sam otklonio jedan "fantomski kvar" :)
Kada sam prelazio preko manjih neravnina,levim tockom je bilo o.k,ali desnim je lupalo i to bas max. iritantno,ponavljam..samo preko manjih neravnina.
I sve se to prenosilo na volan,t.j. letvu,ali to znam da je do letve,biksne ili cega vec..
E sad...cuo sam sve moguce i nemoguce varijante kvazi majstora i nadri razumevaoca...tipa...amortizer,solja amortizera,kraj spone..bla bla..cak sam i zamenio nekakvu kuglu cini mi se..i to potpuno bespotrebno,jeste imala minimalan luft,ali to nije resilo problem...osim te kugle,trap mi je pregledan vise puta..na tehnickom i kod razlicitih majstora...i nista,trap je o.k..ali desni tocak i dalje lupa na neravninama,sljunku itd.
Odem skoro do jednog majstora da mi promeni paknove i neke sitnice,lik podigne auto na onoj velikoj dizalici i izmedju ostalog vidi da mi je "most" nevidjeno truo na desnoj strani,leva kao nova,ali desna...totalno trula,bukvalno..vise rupa nego mesa..
Fazon..lik se cudio kako drzi uopste :) A "most" je slican rad kao traverzna,s' tim sto traverzna ide od hladnjaka ka menjacu,a "most" od tocka do tocka i na njemu su pricvrsceni delovi trapa..viljuske,kugle,spone..sta god..
Iscimam oglase..nadjem kod lika u Surcinu...5.000 (+ 1000 u najavi za gorivo tamo i nazad :) ) okrenem Mirolu u Zarkovu i oni mi daju broj od lika koji mi je tad bio prakticno u komsiluku,na Ibarskoj magistrali (Goran - Japan Art) radi Japance i ima tu i tamo poneki deo za prodaju...i lik mi proda "most" za 3.000 u ekstra stanju..kao nov..sa minimalnom povrsinskom korozijom od stajanja,koja nestaje od jednog premaza dekorozinom,uglavnom..16x bolji od mog..nigde truo i bez rupa..
Zameni mi majstor taj famozni "most" i drugari...od tada mi se desni tocak ponasa apsolutno isto kao i levi..nema vise truckanja i lupanja na neravninama!!!
Eto..a da sam slusao "razumevaoce" promenio bih i solju i amortizer i kraj spone,mozda i desni bubreg u nekoj varijanti..ali problem ne bio bio resen,da mi..prakticno slucajno majstor nije uocio trulez na mostu,a samim tim i resenje problema!
A ove "majstore" sto su mi ranije pregledali trap,ukljucujuci i ove na tehnickom pregledu,a nisu videli ultra truli most ili jesu videli,ali to nisu skapirali kao problem...necu ni da komentarisem ovom prilikom.
Sad mi lupanje na volan prenosi samo na,da se tako izrazim ostrim rupama..ali to ce se eliminisati remontom ili zamenom letve (ima taj baja iz Surcina,navodno dobru letvu za 7000..mnogo je,a i nije mnogo,ako je bas dobra..ali to je lutrija i ako jeste dobra..ko zna koliko ce biti dobra)
A inace cena nove letve da se poruci iz Nemacke..i to bez ugradnje uvoznika,t.j. te veleprodaje gde sam pitao je
42.000 lol iz cega proizilazi da ako ne nadjem dobru polovnu ili ako mi neko ne remontuje kako treba..neka lupa..i ja lupam non stop..pa nikom nista.