storm48, mislim da A6 nije iz ove price, ovo je vise b/c segment
Citat:
bantes9: Ako tako gledas onda su i Opel Astra, Fiat Bravo, Peugeot 306 i jos neki modeli takodje precenjeni ili je u pitanju cinjenica da su se bolje pokazali od nekih modela Ford-a i da je odrzavanje nekih od pomenutih modela pristupacnije.
Tacno je da su precenjeni, i nije tacno da su se pokazali bolji of Forda i ostalih. Kad nas nije samo VW mentalitet na snazi nego i Fiat/Opel jer smo se sa njima najvise susretali/proizvodili. PUG je francuski VW to svako zna. Ford je manje popularan kod nas i samim tim ima manju publiku, a priznacete, vecina ljudi se IPAK ne razume u automobile. Kod nas ne vaze zdravorazumski rezoni prilikom kupovine polovnog automobila, nego se uglavnom povodimo sa okolinom. Ako je Zika kupio auto (VW/Opel/Fiat) VELIKA je sansa da ce i Laza da ga kupi. Zika cak i da se zayebao prilikom kupovine NECE to da prizna nego ce da nagovara i druge da kupe to isto (da bi se i oni zayebali) dok ne dodje vreme za prodaju i proda ga, onda moze realno da sagleda koliko ga je kostao auto i da prica koliko ga je kostao dok ga je vozio, jer zaboga zasto bi priznao da je pogresio dok ga je vozio.
Za nas (ipak) nekolicinu koja ima mogucnost da izcita Internet detaljno i to ne opet samo kuloarske price, "Nemac je Nemac", "VW je jedina marka koja vredi (ne pada vrednost)" i sl. je suvisna prica "4 of 5 poznanika je imalo lose iskustvo sa..." Ja cu da navedem 59 od 60 slucajeva da su ljudi imali dobra iskustva, ali kako ce neko ko ovo cita da donese zakljucak kad ne zna da li obojica baratamo cinujenicama ili samo prenosimo "rekla-kazala"?
Iz koliko sam usta cuo delovi za Forda su skupi, to moze da kaze samo neko ko ne moze da shvati da pored turskih delova postoje i originalni delovi za svog VW/Opel ljubimca. A i za Fordove postoje turski delovi, i kostaju ISTO kao i delovi za VW/Opel. Pa u cemu je onda problem? Pa u onoj prici o nasem mentalitetu, da niko od nas nece da prizna ako vozi VW/Opel da je pogresio prilikom kupovine, a neki ne zele ni da veruju da postoji bolje. Prica o Fordu preslikano vazi i za francuze i japance, korejance, potpuno ista prica, samo drugi akteri. Opet kazem, neki ljudi jednostavno nece da se udubljuju u materiju, neki ne znaju i da hoce, a neki su izmanipulisani pogresnim infomacijama.
Evo primera jednog mog poznanika (tipican primer):
Roditelji celog zivota vozili Zastavu. On kad je zavrsio fakultet, kupio polovnog (6 godina starog) Punta I (nastavak Zastava mentaliteta). Dosao do love, stao na noge i uzeo kredit za nov auto. Ja mu kazem idi obidji SVE salone imas veliki izbor za 11000 evra, preko 15 modela. On obisao 2-3 salona i smorio se, i uzeo Grande Punta. Nece covek da se opterecuje.
I onda sam ja lud sto citam mane i vrline svakog modela svake fabrike i kad bih hipoteticki krenuo u nabavku znao bih tacno sta treba da izbegnem.