Citat:
Dacha PN: Pa dobro kazi mi brale gde ti zivis??? Mozda ti zivis u Holandiji ili Svajcarskoj pa se tamo voze automobili starosti do 5 godina… Ovo je sine Srbija a ovde je prosecna starost automobila skoro 20 godina. Pa vise od 50% Sribije vozi automobile starije od 18 godina i sada ispade da ja postavljam temu o nekim prastarim automobilima koje vise ne treba da se voze??? Znaci treba samo raspravljati o novim automobilima koji vozi 10% Srbije a ostale ko sisa… (sirotinju niko ne zarezuje…). Mislim stvarno nije u redu. Slazem se ja da su to relativno stari automobili ali sta da se radi takva je nasa realnost, svaki Srbin bi voleo da vozi novog Mercedesa ali brale prosecan Srbin jedva skrpi i za ovaj od 20 gidina a kamoli za nov…
A sto se tice ispravnosti ako taj jedan Audi, Mecedes ili BMW iz 90.god. ne moze proci tehnicki onda nece proci ni nov jugo i onda ce 80% Srbije ici peske od kako si rekao 2009.god.
Zamolio bih da ne zalazimo u plitke detinjaste price, "ko gde zivi"...valjda smo bar punoletni...
Da citiram, da bi sam ponovo procitao...i mozda promislio, analizirao..ali ipak da pomognem.
O kojoj ti sirotinji pricas, i kakav je mentalitet doticne sirotinje o kojoj ti pricas. Velika usta a mali zeludac. Zelja za limuzinom od 5 metara sa malo para u dzepu...i sa jos manje para za odrzavanje krsa u nekakvom stanju.
I sam vozim punoletan auto, nije nijedan sa spiska, ali je bolji od sva tri, osim ako neko ima zacrtanu ikonu u glavi da je BMW bog, ili bar appostol, pa je vrhunski auto za danasnje potrebe bez skoro ikakve opreme, konfora ...eto zove se velicanstveno, daje imidz prgavog vlasnika, nedostaje kajla...sta li...
I dobro znam koliko me kosta odrzavanje starca u zivotu...i koliko bi me kostalo, da ga odrzavam u velikom servisu, i izbegavam da idem van grada sa istim..
O sirotinji o kojoj ti pricas, imam dva stava. Ili mogu da kupe, za slicne pare i maleni kredit novog Yuga, daciu..i sl, sigurno im je jeftinije, i za odrzavanje i za registraciju ako vec forsiraju imidz "sirotana"
Ili da se ne pojavljuju u sabracaju..
Ovako "lecimo" patolosku zelju samozvanih "sirotana", da zamoce zadnjicu u "ime" i "imidz", po cenu ugrozavanja bezbednosti saobracaja, i to ne zato sto su ta vozila nebezbedna, vec je nebezbedan patoloski mentalitet koji bi da se puvaka, a da ne ulaze nista u odrzavanje istih...praksa je pokazala, ukljucujuci i neke postove, za izrazenom zeljom da odrzavanje ne kosta nista...ili minimum minimuma.
Zbog necijeg mentaliteta, gube se zivoti, i ugrozeni su zivoti svih ostalih ucesnika.
Pricu, koja zagovara doticni mentalitet, uvek cu komentarisati negativno. Jako je mali broj ljudi, manji nego onih sposobnih da kupe nova kola, koji mogu da imaju, samoodrzavaju takve oldtajmere, da bi to bila "pametna prica" za bilo koga..nisu svi automehanicari, niti mora da ih zanima restauracija..
Poz.
P.S. dovoljno sam mator, da i poznajem neke "dezurne kmezavce", koji voze krseve(grebu se za polovne svecice), grebu se za cigarete, oblace se dronjavo, kupuju hleb od juce, kukaju svakodnevno svakog sata da nemaju para...jedan je kupio kucu za 100k€, drugi splav, treci zaceprljio pasaricu...i dalje kukaju, samo imaju novu publiku, mene izbegavaju...a imaju preko 55god...nisu studentarija...ali vezbaju DUUGO
Imena i telefone mogu da posaljem na PP.....
..da ih upoznate
I u TAKVOJ zemlji zivim...sa TAKVIM "sirotanima"..
[Ovu poruku je menjao vladd dana 14.03.2008. u 14:23 GMT+1]