Vidim da si se trudio zarsilicu.
Ajde jos malo...
Koje se to prednosti trkackih automobila prenose na vozila ovog segmenta (B sa prelivom na C, ili vise C, a po ceni B), ili u prevodu, osrednje porodicno vozilo...
Kada si rekao netacno, reci sta je tacno...
Drugo, navedi i jednu svoju musteriju, koja je sa tjuningom trazila samo Nm, ili obrtni momenat, a bila prezadovoljna postojecom snagom, ili ako je to tesko, objasni mi kako to tjuningom mozes da povecas obrtni momenat, a ne da ga "preselis" u neku drugu zonu, ili mu samo promenis grafik raspodele po obrtajima...
Ili je cipovanje postalo proizvodnja magle i perpetuum....snagatora
..."I ovo je netacno.
Samo malo vratimo vreme u nazad i setimo se F1 sa turbo punjacima kao i razloga zabrane istog (promena propozicija)? Sve njih veoma boli sto bez turbine Nm ne ide gore pa se zato okrecu o/min...."
Ovde, ovom citatu samo pojasni, mislim da si se zaneo u "netcnostima", ili imas primer dizel F1..
I tako dalje...da ne spominjem 270Nm...na kojoj si nepotrebno izgoreo...NE ODNOSI se na konkretan model, samo primer...cifra

Mislim da je diskusija konkretna, sa konkretnim naslovom, da bi se sada zagorevali kao klinci i pricali(lupetali, realan izraz) o Audijima, koji su dva i vise puta skuplji, bar oni koji su prikazani...
A za 40-50k€, moze dosta toga da se pazari sa sjajnim karakteristikama, trkackim, ali amaterskim...

Ipak je polovna(vozila par sezona) reli Impreza, ili Citroen, u rasponu od 150-200k€...cisto da shvatis o kakvim "ubijanjima" muva pricas, pri "primeni" na vozilo od 20k€
Apel na drzanje teme, razvejavanje nepotrebne price nema smisla.
Lakoca voznje vozila sa vecim Nm brojem je primetna, ali samo kod davanja gasa, i lagane voznje dugih puteva. Kod parkiranja i ostalih "konfornih" aktivnosti, gradskog domena, stvar je navike vozaca prema celom vozilu, ne samo prema jednoj osobini motora, pa je po toj logici, sasvim svejedno da li auto ima 270 ili 350 ( i nije greska, zarsilicu, jer navodim brojcani primer, nevezan za neki auto..konkretno

)..
Da ne davim, pri normalnoj voznji se koristi 20-40% snage i motora i OM-a..i voze se ljudi i sa 115Nm, po gradu, i autobusima sa preko 500Nm

..
Rec je o modelu od 20k€, koji je odlican, a jos bolje je sto ima blisku konkurenciju (a to, srecom, nisu VAG ekipa, puna glavobolja)
Poz.