Do sada sam vozio iskljucivo Renault automobile. Razloga ima raznih, opravdanih i neopravdanih. Ranije je to bila niza cena nabavke, povoljnije odrzavanje ali i servis koji mi je blizu, a u koji imam poverenje dokazano kroz vreme. Medjutim, trzisna kretanja i cene vozila ostalih proizvodjaca naterala su me da se mozda odreknem (ne zauvek) Renaulta. Posle visemesecnih pretraga i shvatanja kakav mi auto treba, uporedjivanja mozeda itd. nekako mi se cini da je mozda Ford Focus u karavan izvedbi sasvim dobro resenje gde je odnos ulozeno dobijeno najbolji. I to ne bilo kakav karavan vec u Cross izvedbi u Fordu nazvanoj Active.
https://www.polovniautomobili....ctive?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0
Sto se Forda tice nemam ama bas nikakvo iskustvo. Konkretan primerak je uvezen iz Norveske. Kako CarVertical nije pomogao jer nema nikakvih podataka potegnuh neka poznanstva kako bih dobio service history iz ovl. servisa. Inace kontaktirao sam Grand Motors za serviznu istoriju vozila ali je njihov uslov da auto bude registrovan na moje ime, tako da su mi ruke vezane. Uglavnom samo redovni servisi na svakih 30k km, odrzavan u Fordovom ovl. servisu i sa km koja je tacna.
Auto sam nedavno otisao vizuelno da pogledam. Naravno odusevljenje je u startu preovladalo. Pokusavao sam vizuelno da nadjem neke anomalije ali nisam uspeo. Sve je kao iz fabrike, unutrasnjost pogotovo, mogu cak da kazem da na momente ima onaj miris novih kola.
Sto se tice cene ne znam koliko je realna, ne znam ni kako da koliko toliko proverim automobil jer je neregistrovan. Cak i sama proba po lokalnim ulicicama mi sama po sebi nista ne znaci jer sam siguran da bih bio sto kazu slep pored ociju.
Ako neko ima iskustva, pogotovo sa mk4 generacijom neka slobodno pise. :)
U prolazu....