Citat:
Nebojsa Milanovic: sad tek videh ovo...
Šta reći na ovako neozbiljnu izjavu?

I kada argumenata ponestaje, ne treba gubiti razum...
Ako priÄamo trenutno, trenutno kod I30 za 17000 dobijaÅ¡ upravo taj odliÄni 1,6 CRDi sa 115 dizel KS i gomiletinom opreme (automatska klima, 205/66 x16 ALU, Å¡est zvuÄnika, kožni volan/menjaÄ, bord kompjuter, maglenke, itd itd), a za tih istih 17.000 kod VW dobijaÅ¡ sramotu i uvredu za zdrav razum zvanu benzinskih 80 KS bez ikakve opreme.
Da li je to uopÅ¡te moguÄe porediti??
Ja govorim o Ceedu (ne Pro) sa petoro vrata (verzija sa troje nije ni za razmatranje) i Golfu V u dizel verziji koji sve to ima (osim USB performansi) i jos po nesto, a jos je i jeftiniji.
Ceed tehnoloski pripada generaciji Golfa V ili nizoj sto cu slikovito prikazati u jednoj posebnoj temi.
Golf VI jos nisam detaljno testirao i ne znam mnogo o njemu te ne zelim da dajem paosalne ocene.
P.S.
Na ovom foruma sam ponudio niz konkretnih i prakticnih parametara za razliku od vecine koja, bezu uvrede i poput tebe, prica napamet bez prakticnih pokazatelja vodeci se iskljucivo NET tracarijama i hipotetickim zakljuccima, ili kao argumente navodi tudja iskustva pozivajuci se na blizu rodbinu.
o i30 (za koga si rekao da neces ni da razmisljas kad postoji Ceed) sam dovoljno rekao napisavsi da sam ulaskom u njega (crdi 90 KS) pomislio da je neispravan.
Auto,
pre svega kad se da gas mora da ide. Golf ide a i30 stoji. Izmedju TDI i cRDi ima velike razlike (za istu nazivnu snagu). Izmedju njih se nalaze svi Francuzi, ostatak Nemaca i pojedini Talijani. I to je cinjenica koja se meri (ne truca se).
Prica o menjacima i zal za overdrajvom je neozbiljna. To je tako.
Sto se tice enormnih kolometraza, one se srecu uglavnom kod vozila VW/Audi, MB i BMW (neka potvrde ili dematuju osobe koje se bave kilometrazama). Ova kilometraza koju Cozmo navodi (sve pohvale za ocuvanost i paznju prema vrednoj tehnickoj stvari) su u domenu "razrade" kad je VW u pitanju. 200.000 km se smatra, uslovno receno, novim autom. Ne retko, da ne kazem redovno, su one znatno vece. Ceso preko 500.000 km.
Ventura je imao lose iskustvo. To postujem kao informaciju. Na velikom broju vozila dogadja se, ali se to ne sme uzeti kao generalni zakljucak.
Ako mi vreme dozvoli prezentovacu javnosti detaljan test sa sitnim detaljima vezanim za tehnoloski nivo proizvodnje Ceeda i Golfa (5, ne 6).