Nisam ja mislio na to tandrkanje pri podizanju, vec na tandrkanje na vetru. Ovde duva Kosava cesto, i traje danima i to je neizdrzivo -ako tandrce , nema spavanja. U gorepomenutoj temi o tome, ispada da se to resava samo alu vodjicama sa cetkicama:
http://www.elitemadzone.org/t462827-1-tandrkave-alu-roletne
Nisam znao ze vrelinu alu lamela. Da li mislis da PVC zastor bolje podnosi vrelo sunce (nema deformacija?) i da li mislis da je PVC bolje resenje za mene?
Bicu ja sa majstorima, ali nema skuvane hrane ni za mene, a mislio sam da se to ocekuje kao obavezno, Ako je OK samo sendvic i kafa, to moze.
Inace, komsinica kaze da su njoj dvojica ugradili isti takav prozor za dva sata, pa nisam ocekivao da bi se duze zadrzali.
Ili mozda hoce, ako treba na licu mezta da ugrade staklo, kako si predlozio?
Na srecu ovde rade oba lifta. Nisam znao da za jedan prozor treba 20 puta da sidju, niti da treba vise od dvojice.
Ja sam odabrao troslojno staklo + 4 godisnja doba, jer nema kondenzacije, i bolja je toplotna i zvucna izolacija.
To sam procitao na jednom forumu, i cuo od uvoznika Inoutica.
Ima i ilustracija dole.
Citat:
"Razlika u ceni postoji između troslojnih i dvoslojnih stakala, ali na ukupan iznos stolarije msilim da ih i te kako vredi uzeti.
Ja sam rekao da nije neka razlika u ceni ako je panel (bilo dvoslojni ili troslojni) obični ili niskoemisioni.
U prilogu je slika unutrašnje temperature na staklu za različite panele.
Nije isto da li je 9 stepeni za obični dvostruki panel i 17 stepeni trostruki niskoemisioni punjen argonom. Rešava se problem sa kondenzacijom na staklima, osećaj kad sediš pored prozora i na kraju trošak grejanja.
Da li troslojno ili dvoslojno je svakako izbor onog koji kupuje, ali kupovina običnog, a ne niskoemisionog panela je promašaj, pošto praktično nema razlike u ceni.
Na slici koju sam dao se i vidi da je najveći napredak kod dvostrukog panela kad se umesto običnog uzme niskoemisioni, a kod trostrukog je manji napredak. Iza ovih temperatura je i bolji koeficijent gubitka toplote (manji), naznačen je ispod svake slike.
To ne bi trebalo da bude izbor već uobičajena kupovina."
Hvala ti Ivane, tvoji postovi su mi korisni.
freedom is not free