Citat:
kelja: A Lesli, na ove si posebno kivan, stalno ih spominjes. Sta su ti i kada maznuli, ispricaj nam sada, ili zauvek cuti! ;)
Maznuli mi pre par godina pakovanje od 100 komada onih listova sto se odstampaju pa se peglom slika prenese slika na majicu, i od tada nisam nista ni narucivao. Doduse, pre toga mi je redovno stizalo sve sto narucim, ali to nisu bile tako sitne stvari, nego tipa kamera, ili brojacica za pare na baterije, neke kartice za kompjuter kojih ovde retko ima i tako to pa valjda nisu smeli da ukradu. Cak i seme za neke biljke mi je stizalo, ali to ide kao obicno pismo pa valjda ovi sto kradu nisu ni gledali. Al' nema to veze, nego njih zato sto zbog njih covek ne moze nista da naruci jer uglavnom zbog tih pljacki retko ko salje nesto ovde. A i to je primitivizam da ti nemas poverenje u postu. Ja sam an TV gledao emisiju kad su jednog takvog zbog jednog pisam osudili na 3 godine zatvora, a tamo nema uslovno za to kao ovde, Snimili ga skrivenom kamerom, stavio pismo u papirnu casu za kafu i izneo ga. Pa pravac bajbok. Tako se to radi. Primitivce istrebljuj, sistematski. Sad ce neko da kaze bilo je to i onomad, ama jeste, ali nije bilo masovna pojava. A i ako je onomad bilo, valjda je sloboda trebala da donese nesto drugo za cetvrt veka, a ne isto ili gore.
Najjaci su ovi sto mrze komunizam i Milosevica, a rade isto ili gore. Ono, vode inspekcije na ruckove i vecerinke, muljaju, vode dupla knjigovodstva kao mafija, jedno za drzavu a drugo za sebe, grade bez dozvola, hvataju veze, podmicuju... a ovamo im smetali Tito i Milosevic. Pa cekaj, koj si se moj onda bunio protiv Milosevica kad sad isto radis? Sto nisi i tad lepo ili bio drug clan SPS ili Jula ili nesto slicno, podguzna muva drugovima clanovima, i sta te boli uvo, radi bizmis ko ce da te dira. Covece, isto radis sto su radili tada oni koji su bili. I sto si ti bolji od njih? A oni misle da su bolji i da to sto oni rade nije isto sto i ono sto su oni drugi radili. Ta on je sad demokrata. On to sto radi demokratski radi. Ja mislim da kod takvih nesto nije u redu u glavama. Da jeste on bi znao da je lud pa bi se lecio a ne bi pricao o nekom napretku koga nema, ni ovako, u idejnoj nadgradnji a ni u ekonomiji, i ne bi radio isto kao i oni pre pa tvrdio da je to sto on radi razlicito. U prvom je ocigledno zasto napretka nema - dozvoljeno je primitivcima da okupiraju sve, zarad sistematskog zaglupljivanja naroda da bi se onda takvim narodom lakse manipulisalo, a u ekonomiji evo zasto nema napretka. Zemlja trosi 20% vise nego sto proizvede a razlika se dotira prodajom preduzeca i novcima koje salje dijaspora svojim rodjacima. Onda ovi sto im dijaspora salje to potrose negde, pa ovi kod kojih je potroseno uplate pazare i porez, kao i neka preduzeca koja rade, uglavnom neproizvodna, a onda se od tog poreza podele plate ovima sto su se nakotili kao zuti mravi pa se nabili da sisaju drzavne jasle, i onda oni to isto trose po radnjama i opet u krug. A da bi ugodjaj bio kompletan, tu su drugovi iz banaka koji od svih kredita koje daju, sigurno je jedno 70% za potrosnju i razna izivljavanja, znaci, daju pare koje sad ne postoje na racun toga sto ce neko da ih zaradi nekad u buducnosti. Pa onda gazda Jezda pravio piramidalnu banku. Aha. Ali vazno da je napredak, rekli demokrate. Sve su to budalastine i sve je to isto, i nikakvog sustinskog napretka tu nema, samo sto je tad bar bilo istije, i zato je tad bilo bolje.
Ali dobro, ovo je valjda i kraj teme, a i bolje je tako. Bas je bilo interesantno, zar ne :)