Ne, nema sanse da pogresno shvatim, i ja sam skeptican, i uvek kada je stizala kap meda, sledila je kofa zuci.
I ja imam auto, koji ne bih prodao za 1000 evra, ali, ako me onemoguce u koriscenju istog, naravno da cu ga zameniti za Punta.
Sa propisima, koji mislim da slede, urnisace trziste polovnjaka (kao na zapadu).
A cena 1000 evra za krs nije mala, cinjenica ima vozila koja kod nas "vrede" vise, ali je auto roba, ako se ujednace cene, Yugic star 15 godina (ionako mogu da se nadju za 800-900 evra), po zapadnim merilima vredi -300€, toliko treba da se plati odnosenje na otpad.
Zato i, "naglas" razmisljam, sta ce da nam rade, da ne zakasnimo sa odlukom.
Fakat je takodje, da je pijaca polovnjaka pukla, mesecima je na minimumu, vlasnike menjaju samo vozila u najjeftinijem segmentu, mali korak treba da se potpuno ugasi, kao "biznis" je vec problematicna.
A to da li ce neko "imati para", e tu je veliki bol u preponama, ako se setimo bivse ministarke koja je preporucivala prodaju stana ako nema para za kiriju...
Ko nema dovoljno para, koliko smatraju da porodica-pojedinac treba da ispovrati auto-sistemu, nece ni da baulja po putevima, samostalno, samo u javnom prevozu.
U viziji je resenje nekih teskoca, manje zagadjenja, habanja puteva, manje guzve, vise oslobodjenih parking mesta, veca potrosnja za auto sisteme odrzavanja, obezbedjen prihod..(ranije smo zakljucili da je kupovina novog tipa vozila samo ulaznica za placanje odrzavanja)..
Mozda je bilo posla za 10 godina, ali je kriza jako pogurala tocak nizbrdo, lepo sam govorio

da je Mart finansijsko cudo, bice svega, a najvise kuknjave.
Sa ovim tempom, gde se projektuje izvodjenje poteza za kompenzaciju krize u sledece dve godine(u USA, mi smo kao guske u magli), sa nekim obavezama koje smo prihvatili(ne racunam politicka obecanja koja ce uvek pokusati da ostvare, uz pakost), mislim da su dve godine prelomne, 2012, i 2015...
Poz.