Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa ...nečim?!

elitemadzone.org :: AutoZone :: Problem sa ...nečim?!

[ Pregleda: 5538 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Flo33
Slovenija

Član broj: 137113
Poruke: 736



+1554 Profil

icon Problem sa ...nečim?!20.03.2009. u 21:40 - pre 147 meseci
Pozdrav svima,


Od juče mi auto ne radi kako treba, u pitanju je AR 2.0

Problem se manifestuje tako što je izgubio snagu i to dosta. Motor mnogo glasnije radi na 3000 obrtaja nego inače, na 4000 već pravi buku kao da je na 7000 o/min i pri tome kao što rekoh slabo vuče.. I povremeno se pali neka lampica koja liči na ventile. ( ne mogu da nađem šta ona pokazuje, a pali se random i takođe posle jakog gasa kada naglo pustim papučicu, takođe i kad naletim na neravnine na putu ?!!)

Dakle to je počelo juče, iz čista mira , bez nekog ˝upozorenja ili postepenog pojačavanja simptoma˝

Otići ću kod majstora, samo je problem što sam narednih dana jako zauzet, pa neću imati kad bar još 10 dana. Šta bi to moglo biti? Ventili?

PS vozim na plin. Sa benzinom je za nijansu bolja situacija
 
Odgovor na temu

sasa022

Član broj: 15151
Poruke: 4498



+361 Profil

icon Re: Problem sa ...nečim?!20.03.2009. u 22:40 - pre 147 meseci
Citat:
u pitanju je AR 2.0


???

Za pocetak - proveri kablove i svecice....
 
Odgovor na temu

Flo33
Slovenija

Član broj: 137113
Poruke: 736



+1554 Profil

icon Re: Problem sa ...nečim?!21.03.2009. u 11:33 - pre 147 meseci
Alfa Romeo 2l Kablovi su novi , moguće da su svećice proveriću danas baš. Ne znam ni kada sam ih menjao zadnji put , stavio sam platinaste , pa je prošlo poprilično vremena i kilometara. Pokušaću to, nije mi palo na pamet uopšte
 
Odgovor na temu

Flo33
Slovenija

Član broj: 137113
Poruke: 736



+1554 Profil

icon Re: Problem sa ...nečim?!21.03.2009. u 15:29 - pre 147 meseci
Svećice dobre, kablovi dobri... Verovatno ventili, ali ovi sitni serviseri ne znaju.. Ukoliko su ventili, znam i zbog čega je,tj koje pumpe
 
Odgovor na temu

mex2c

Član broj: 130457
Poruke: 34
77.46.235.*



Profil

icon Re: Problem sa ...nečim?!21.03.2009. u 16:05 - pre 147 meseci
Ako je 2.0 TS, meni lici na protokomer, a posto pominjes da se lampica pali pri prelasku preko rupa, proveri da se dzek na njemu nije razlabavio,
skini ga ocisti kontakte pa vrati. Moze i protokomer da se ocisti ali prvo vidi ovo posto se naglo pojavilo.
 
Odgovor na temu

Flo33
Slovenija

Član broj: 137113
Poruke: 736



+1554 Profil

icon Re: Problem sa ...nečim?!21.03.2009. u 16:54 - pre 147 meseci
Moja greška, nisam napomenuo da nije twin spark, nego v6 turbo motor. Protokomer je redovno kontrolisan skoro, tako da ne verujem da je on u pitanju, a ne znam gde je taj džek :( mada eto vidiš pošto su kao i posle svake zime ulice katastrofa moguće i da se nešto tu olabavilo. Imaš ideju gde je ovde u mom slučaju džek?
 
Odgovor na temu

mex2c

Član broj: 130457
Poruke: 34
77.46.235.*



Profil

icon Re: Problem sa ...nečim?!21.03.2009. u 18:41 - pre 147 meseci
Sta je to GTV, 164, 166 ?

Na GTV ti je ovo protokomer a ispod je dzek


imas ovde detaljnije:
http://www.alfaowner.com/Forum...af-2-0-litre-v6-turbo-gtv.html




 
Odgovor na temu

Flo33
Slovenija

Član broj: 137113
Poruke: 736



+1554 Profil

icon Re: Problem sa ...nečim?!21.03.2009. u 22:03 - pre 147 meseci
166. Hvala, probaću ujutru da li je taj džek. Hvala opet mex2c
 
Odgovor na temu

mex2c

Član broj: 130457
Poruke: 34
93.86.43.*



Profil

icon Re: Problem sa ...nečim?!22.03.2009. u 10:43 - pre 147 meseci
Nema na cemu, imao sam na 156 slican problem, kod mene je na TS bio los protokomer i lambda sonda, ali kod 2.0 V6 Turbo koliko vidim na netu to moze biti i lambda ili do fals vazduha na turbo sistemu, crevima, od izduvne grane do turba ili zaglavljen - otvoren wastegate na turbu ( mozda zato bucniji motor). Ako se bas nije vidljivo otkacilo nesto, bolje dobar majstor da pogleda nego da sam cackas pa da bude jos gore. Ja dok sam nasao dobrog majstora poludeo sam, kopao sam po internetu i nasao sve moguce AR klubove na svetu, popravljao je po njihovim iskustvima, Alfa....u stvari Bosch mi se smucio, vozio sam je 2 god. i sad vec godinu dana vozim auto sa karb. i odmorio sam zivce.
Evo jos nekih linkova:
http://www.alfaowner.com/Forum...8-can-lambda-sensor-cause.html
http://www.alfisti.net/311.2.h...mp;L=0%2F%2F%3Fname%3DPNphpBB2
Pozdrav.


 
Odgovor na temu

Flo33
Slovenija

Član broj: 137113
Poruke: 736



+1554 Profil

icon Re: Problem sa ...nečim?!22.03.2009. u 11:37 - pre 147 meseci
Deša je car za Alfu:) ali neki put bude , tj u većini slučajeva tolika glupost da me sramota kad nađemo šta je... tipa vakuum crevo... Ubi se od traženja šta je, hteo sam u Savu da ih bacim, kad ono posao od sekunde i o dinara -----,D pozdrav Alfisti. Pizdeo sam često sa Alfama, kupovao BMW-e, Toyote... Džaba... samo Alfa pali krv... Kad bi našao još jednu GTV sa ovim motorom... Ehh
 
Odgovor na temu

mex2c

Član broj: 130457
Poruke: 34
79.101.229.*



Profil

icon Re: Problem sa ...nečim?!22.03.2009. u 13:36 - pre 147 meseci
Citat:
Deša je car za Alfu

Dusanovac, Djordja Kratovca...na njega sam mislio, tek on je popravio... a vozio sam je godinu dana kao da ima 50 KS.
Sad sam vec zaboravio pomalo muke..pa mozda se i ja opet zaletim za neko Cuore Sportivo
 
Odgovor na temu

frenkijevac1
Novi Sad

Član broj: 169054
Poruke: 353
*.adsl-a-1.sezampro.yu.



+32 Profil

icon Re: Problem sa ...nečim?!22.03.2009. u 16:05 - pre 147 meseci
Lambda sonda
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: AutoZone :: Problem sa ...nečim?!

[ Pregleda: 5538 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.