Ne mogu da verujem da se bavite time sta je neko rekao.
Na korejskom?
Ili sto prica neko ko bar vek divlja po celoj planeti?
Kolko ja znam i o srbima su pricali svasta, pa se ne secam da je to bilo istina. I o Sadamu.
Pa sto bi ima sada verovao / li, jel?
Ono jednom lazov...
Nego,
Kazu neke teorije, a meni zvuci zanimljivo i verujem da ima istine.
Priroda imperija je da se sire. Ako to ne rade, dolazi do urusavanja i nestanka istih. Poznata je samo jedna, krajnje specificna koja to nije radila jer je sebe smatrala jednostavno centrom sveta. Kina.
Kazu da ih danas ima cetiri.
Prva svima poznata, udara gde stigne, moze joj se.
Druga, sad pominjana je tek stala na noge i ’gleda gde ce’. Kina ce svakako uzeti deo ruskog dalekog istoka koji joj je najblizi a prakticno nenastanjen. U africi masovno investiraju planski. Prirodno geografski i na jug.
Samo tu ima jos jedna koja gleda u istom pravcu. Japan.
Probao je sa osvajanjem kine i mandzurije, sto je danas malko teze, pa se prisirio i dobio Hirosimu. Danas isto gleda na jug. Tek pre koju god su povratili pravo na oruzane snage koje nisu vise malog obima ’odbrambene’ , a definisane tako posle kapitulacije.
I poslednja, uspesno razorena posle raspada sssr, eto je ponovo u usponu. U evropi je uspesno blokirana za sada, cekajuci momenat da se Belorusija sama prikljuci, sto joj se trenutno ne isplati, kao i raspad Ukrajine. Zapadni deo Ukrajine je uvek bio pod uticajem katolicke Poljske i pripasce njoj. Istocni deo Rusiji. Bilo je tu nekih carki letos u Gruziji, ali za sad pat pozicija. Prirodan pravac sirenja im ostaje ono sto oni zovu ’juzni pravac’.
E tu dolazimo do druge tacke pored SK, kao mesta sudara, Pakistana. Stalno na ivici rata sa Indijom, protiv koje nema sanse, cak i da ispali svoj arsenal, bez pravih prijatelja u okruzenju sem mozda Iraka koji je gle cudom vec razmontiran, ima opciju sledecu. Savez sa Indijom, Iranom i Rusijom. Svi na dobitku. Potekao bi tu gas, oruzje, ko zna sta sve.
Samo, sta ako to nekom ne odgovara? Pa se malo uselio u susedni avganistan, Irak i vec pikira na Iran. Samo je Iran malko ojacao, sta sad? Pa ajmo na Pakistan. Vratimo im talibane, ubijmo B.Buto, ostali scenario vec oproban. Recimo u bivsoj sfrjot.
Sve zemlje iz cuvene ’osovina zla’.
Naizgled nepovezane.
gleb