Citat:
jer se od plodova (zaglupljen narod) nijedan lokalni sicardzija nece ovajditi (ako se od toga iko na srpskom
tlu moze istinski ovajditi), koliko ce se ovajditi neko sa strane napravivsi od mnostva ljudi na tom prostoru
stado podljudi.
Osim onih na vlasti i njihovih sponzora. Milanche, raspitaj se malo ko su vlasnici Srbije danas...
(Pretpostavljam da ces mi ti reci da iza njih stoje ljudi i organizacije nesrpskog porekla, ali ja stvarno ne mogu u to da poverujem tek tako)
Jedna serija NIJE uticala na moralno srozavanje Srbije
drasticno. Cinjenica je da je meni, na primer, ta serija 'likove izvan zakona'
ogadila za sva vremena (Crni u tumacenju Branislava Lecica ostao je za me paradigma nepopravljivog zla, vrhunskog sljama, nikad mi nije bio simpatican. Naravno, ne sporim da je nekim ljudima ova serija sljam ucinila simpaticnim, samo onda dolazimo do pitanja o mentalnoj podlozi koja je mogla da prihvati zlo&naopako kao dobro i pozitivno, odnosno otkud ta neobicna sklonost ka ljudima bez morala).
U tom smislu bi i serijal "Kum'' bio kriv za popularisanje mafije medju mladima i moralno unakazavanje generacija...
(Trebalo bi sad izvuci statistike i pogledati kako stoji stvar s kriminalom u AmeriKi pre i posle Kuma

)
Cudi me da mnogi u svojim visprenim analizama ne primecuju da su osamdesete godine pocetka
ekonomske krize, i da nista lakse mnostvo ljudi ne dovede do nivoa podljudi nego nedostatak materijalnih sredstava i strah za buducnost, gubljenje perspektive. Sirotinja je idealan materijal za svakovrsne manipulacije, to se, valjda, zna...
I da, onaj ko brine o
sopstvenom prezivljavanju pocinje da gubi
onaj osecaj za drugog ,o kom si lepo pisao na jednom drugom mestu, milanche.
(Sad ces verovatno reci i da je ekonomski kriza nametnuta spolja, ali... )
A autor cuvene izjave nikad nije imao problema sa moralom, zaobilazio ga je i ignorisao kad je god mogao.
Uzgred, bas juce na MSN-u naidjoh na ovo:
http://health.msn.com/blogs/da...spx?post=1156970>1=31036
Nauka ce jedared resiti sve, pa i problem nadrndanih deckica koji tuku bake...