Hajde da kazemo to ovako, jer si ti prvi poceo da humano preseljujes, ne zaboravi, a kod mene dranje ne prolazi, ja sve pamtim. Kad ti pocnes, prvo cemo da se ćeramo, a onda cu ja da nastavim.
Ja sam ovde lepo poceo o infrastrukturi koju hoce da "privatizuju" i prodaju mafijasima iz devedesetih / dvehiljaditih, jer "tako kazu iz EU" , ili jos gore, ruskim mafijasima da bi nekome terali kontru, kao deca, sto oni i jesu, onda pare da potrose deleci jos neko vreme plate sebi i bednicima koji su kroz partije preko veza namestili da sisaju drzavu, onda se te pare trose u privatnim radnjama i tako se odrzava privid kako postoji privreda u ovoj zemlji. Poceo sam i o tome sto im je sve to malo, nego jos samo fali da ceo narod decenijama "placa za oteto" predratnim mafijasima i profiterima, isto "rekli iz EU" da mora da se vrsi nekakva denacionalizacija, pri tome izneo cinjenicu da je ta infrastruktura drustveno vlasnistvo, bez obzira sta su neke budale napisale na nekim papirima, zato sto ju je pravio ceo narod 50 godina ni iz cega, sto su inicirali i sproveli u delo komunisti dok su bili na vlasti, da bez njih to ne bi bilo uradjeno, i da nema niko pravo da time raspolaze kao da mu je dedovina da bi se izivljavao ili ispunjavao neke uslove nekoj EU. Sve su to cinjenice.
Onda su neki frustrirani pojedinci, verovatno u pokusaju da ospore te istorijske cinjenice, poceli da se bece, krevelje, cesaju doope, skacu po kavezu i okrecu crvenu bulju prema gledaocima da bi privukli paznju na sebe i skrenuli temu na njihove licne frustracije koje imaju u vezi komunista i tog perioda. Verovatno su u to vreme, ako su bili rodjeni, bili silom spreceni u ludovanju i bekeljenju, kako i treba da bude, pa im je negde kvrcnulo u glavi i gotovo - dobijes ovakve.
Oko komunista, pa svi ozbiljni istoricari i ljudi koji drze do intelektualnog postenja se slazu da su tek komunisti ovde izvrsili industrijalizaciju, izgradnju i urbanizaciju zemlje i nema sta vise o tome da se prica. Istorija pre njih je postojala, a kakva to se zna, lopovska, isto kao sto je sad, u dlaku. Primitivizam najgore vrste, otimacina, i gazenje infrastrukturnog blata do guse. To je isto istorijska cinjenica, i ona ima veze sa primitivizmom vecine divljaka koji ovde zive, i koji nisu sposobni da organizuju sebi ozbiljno drustvo i drzavu. Jedina ozbiljna drzava ovde je bila Rim, pa Dusanova, posle Turska, a onda Titova Jugoslavija, i to je to. Hajde da uzmemo taj izraz kao sto se on obicno upotrebljava u danasnje vreme, sve su ih iznutra srusili divljaci kad je u njima nekakav "pax" trajao predugo i drustvo otislo u dekadenciju, smanjilo kontrolu nad divljacima, a varvarin kao varvarin, sta zna drugo nego da divlja, luduje, lomi, pali i krade (ovo poslenje mu je prvenstveni motiv - pljacka; on to zove posten rad, ali to je vec druga patologija) . Kad god su ovde takvi pokusavali da organizuju drustvo i drzavu uvek je to bio kretenizam kakav je sad, gde se ne zna ni ko pije ni ko placa, ni ko krade ni od koga se krade. Sto se sad te istorijske cinjenice ne svidjaju nekim bolesnim ljudima, to nije moj problem.
Mislim da je na sva tvoja ostala pitanja vec odgovoreno, te se vrati pa procitaj, mislim ako si u stanju, a izgleda da nisi, ali to je tvoja stvar.
Citat:
drbogi: Nemoj da se iznenadiš ako počnu da streljaju u ime socijalizma i u ime svetske revolucije, to je taj psihoprofil, retke kake koja pliva kuda matica ponese.
Mozda ce da budu u pravu, ko bi znao. Masovnost petog oktobra, ne ono na ulici, nego sirom zemlje, je bila zbog zelje stanovnistva da se lopovima oduzme sto su krali i da se vrate koliko toliko odnosi u drustvu koji su bili pre ovih "Srba" , ne na socijalizam, nego u smislu ekonomskog stanja stanovnistva, da ne bude tolikih ekonomskih razlika medju ljudima, da je drustvo podeljeno na neku sacicu lopova koji se izivljavaju i na devet desetina stanovnistva koje spada u "ponizene i uvredjene". A oni su uradili sve kontra, lopove uzdigli i nisu ih ni pipnuli, da bi im lopovi davali pare koje su pokrali od drustva za finasiranje drzave, koja im sluzi samo zato da kradu i dalje, a stanovnistvo su unistili, sve isto kao pre WWII. Sledeci prirodni stepenik je neki vid bune protiv njih, ali i protiv lopova, pod vodjstvom nekih novih komunista, to jest partije koja zastupa siroke narodne ugnjetene mase, a to su sad ovde ex radikali. Mozda cak i sa streljanjima. Nasa prednost je sto smo sve to vec videli, pa znamo kad treba da im se pridruzimo da bi ostali cisti pred sobom, ali i da bi bili zasticeni od njih. Lopovima je prednost sto sve to i oni znaju, zato i ne cuvaju pare ovde nego negde van zemlje. Ali dobro, infrastrukturu bar ne mogu da odnesu.
Citat:
drbogi: Ali sve mi ovo džabe pišemo, oni to ne razumeju, to je negde i normalno, to da se mlađi razlikuju od starijih, da su buntovni, moderni, napredni. Ono što nije normalno je to da smo mi na pragu 50 godina ti mlađi, buntovniji, pa i moderniji. Ovima po rođenju amputiraju centar za kritičko razmišljanje, a kod mnogih su izgleda čačkali i okolo. A možda su samo preučili veronauku i građansko? :)
Mora da je zbog toga sto smo se mi formirali u teskom ropstvu pod diktaturom a oni su odrasli u slobodi
Citat:
hemarikon: Takve stvari nemoj da predlažeš.
Ma sve takve stvari sluze samo za internu upotrebu, da se nerviraju ovi krivomozgici.