dejanet Beograd
Član broj: 19240 Poruke: 1200
|
Nešto opasno ne funkcioniše.
Prošle nedelje, mi je trebao običan deo za auto, hteo sam da kupim legalno sa garancijom, zvao sam distributera, majstora, nekoliko firmi po preporuci, nigde ništa, u prodavnici, tamo je bio totalni haos sa šiframa i magacinom, skoro sve im je izmešano, čovek(svaka mu čast) je pola sata tražio i ništa , kaže probaj za mesec dana. Pošto mi trebao jednostavan deo i jeftin, okrenem oglase a tamo sve od igle do lokomotive, okrenem prvi telefon, naručim, za 6 sati mi je stiglo preko pošte, sve picikato i 2.5 puta jeftinije,čak sam dobio i poklon pride, keš naravno.
Drugi primer od pre 2 nedelje, reč je o jednom uređaju, odem kod zvaničnog distributera, kaže ako naruči (preko interneta) stići će za 20 do mesec dana, šok, skrenem mu pažnju da i ja mogu da naručim preko net-a. Suzdržim se od kupovine, ispravim grešku, pregledam cene u inostranstvu, šok, tamo je skoro 2 puta jeftinije, onda opet izguglam, naše oglase, novi šok, nađem uređaj po američkoj ceni , pazarim sve ok, čovek krajnje normalan, račun/garancija(strani), registrovan uređaj na net-u, sve ok..
Moram da kažem da 'legalni' likovi iz ove 2 epizode, su bili krajnje ljubazni, hteli da pomognu koliko su mogli i znali..
|