Ovako...
Kada je bila prva Frikom nagradna igra "Pažljivo ližite",pre oko 4-5 godine,moji zet,rođena sestra i sestričina počrtkom juna odu na more u Budvu (nagradna igra je počela 15.maja te godine,a još uvek smo bili SR Jugoslavija). I kupuju oni sladolede,i vide neke znake na njima. Pitaju prodavca o čemu se radi,on ne zna,nigde ni jedan bilbord,plakat,reklama,ništa (razlog je valjda skori početak nagradne igre). I jednog trenutka,sestra kupi Kapri sladoled,pojede ga i sa obe strane je imala znak audija (4 povezana kruga),ali pošto ništa nije znala o nagradnoj igri,baci štapić.
Vrate se oni kući,i polovinom avgusta (nagradna igra je po tadašnjim pravilima trajala do 1.septembra,a do polovine avgusta otišla je glavna nagrada od 100.000 evra-neki penzioner iz Kruševca,a sladoled je bio Rumenko) od velikih nagrada je ostao još Audi Q7 i valjda neko ekstra putovanje. Tada već nije moglo da se živi od bombardovanja reklame za Frikom nagradnu igru i stalno su ponavljali Audi Q7 i to neko putovanje možda čeka baš tebe.
Sestra konačno videla reklamu (da napomenem da je sestričina tada bila baš mala i da su zet i sestra slabo gledali televizor,a ako su gledali zbog sestričine su stalno bili neki crtani filmovi sa DVD-ja), zove me i pita: - Kakva je to nagradna igra? Ja joj objasnim (mislim,prostije ne može da bude,treba imati oba ista znaka na dršci) i sestra počne da plače. Ja pitam šta je bilo,ona mi objasni. Pa,kako niste videli reklamu,kako niste znali za nagradnu igru? I ona mi kaže,kroz plač,da su oni rano otišli na more (kraj maja,početak juna),da niko nije znao ništa o nagradnoj igri.
Moj zet nije znao ništa o tome,pa su počela ispitivanja,pa jesi li sigurna,sestra odgovara: SIGURNA SAM 100%!
Inače,ako se dobro sećam,najjeftiniji Audi Q7 je koštao oko 60.000€.
Prođe neko vreme,sestra se nekako smiri (ja ne znam šta bih uradio da shvatim da sam bacio 60.000€!!!!), i napiše Frikomu mejl u kome ih obaveštava da niko neće dobiti AudiQ7 jer je ona štapić kupila tu i tu,taj i taj sladoled (Ima neke logike,glavna premija od 100.000€ je otišla u Srbiju,a sledeća u vrednosti od oko 60.000€ na drugo veliko tržište,Crnu Goru-ovo je samo moje razmišljanje),i naravno pošto ne može sve to i da dokaže,samo ih moli da ako imaju,da joj pošalju maketu Audija,da je podseća kakvu je glupost (naravno,ne znajući) napravila.
NARAVNO da joj niko nije odgovorio,a iako je naglašavano da nagradna igra traje do 1.septembra, 7.septembra na Adi Ciganliji je neka gospođa/đica pronašla sladoled sa dobitnim štapićem.
Moj zaključak je da su ovi iz Frikoma ili ponovo pustili još jedan štapić sa audi znacima,ili namestili nekom svom.
Za kasnije nagradne igre su promenili pravila,tako da sada sve nagrade koje se ne pronađu do određenog roka,ulaze u fond nagrada koje se izvlače (pošalju se tri nedobitna štapića,pa se nagrade izvlače klasično od pristiglih koverti).
Shvativši da i običan smrtnik može da dobije na nagradnim igrama (znači,nije bilo ništa namešteno,sad što je ispalo kako je ispalo,to je druga priča), moja sestra počne malo češće da igra nagradne igre.
I da skratim: posle manje od godinu i po dana,sestra pošalje dve koverte u Nektar nagradnoj igri (Nije svejedno),na njeno i ime mog zeta,i moj zet dobije STAN U BEOGRADU,44kvadrata koje je Nektar platio 75.000€ (stan je kod Hotela Srbija,Beograđani znaju koji je to kraj).
Šta sam hteo da kažem? Nisu sve igre nameštene,jer moji zet i sestra već dve i po godine imaju stan u Beogradu zahvaljujući verovanju u nagradne igre.
Naravno,to nije bila nagradna igra tipa licitacije,već stara dobra nagradna igra,pošalješ račun u koveri,pa ako imaš sreće da te u bazenu od ko zna koliko koverte izvuku,onda si stvarno srećnik!
A moj zet je srećnik,od kada se oženio mojom sestrom,ha-ha-ha!!!

Hedonizam jača organizam!!!
www.limundo.com/ref/Bockyman