Prvo zapad nije pokvaren, do te mere. Mislim, pokvareni su prema "spolja", ali sami sebe ne potkradaju, posto prosto nema smisla i logike.
I normalno je da podrzavaju korumpirane, glupe i pokvarene politicare u TUDJIM zemljama, to im daje ogromnu prednost i olaksava posao.
To bi isto bilo kao kada bih pokupio desetak povredjenih sa ortopedije, i SAM igrao fudbal protiv desetorice

..mogu i 3 gola fore da im dam.
Elem, doticni zapad jako postuje SVOJE gradjane, i jako skupo i nezgodno greske stizu na naplatu. Prosto, politicari, ma koliko dobri, nisu nepogresivi, i samo prvi udar pogresaka, osecaju njihovi gradjani. U sledecem talasu su uglavnom svi ostali.
U Srbiji je primenjen jednostavan, tzv banana, sistem, gde se izopaceni diletanti promovisu u ugledne ljude, nekavnu kvazielitu(preciznije "proglasenu" elitu) sto proizvodi visestruku stetu. Takva kombinacija, satire sustinski drzavu, i nakon odredjenog perioda, skoro je nemoguce uspostaviti poredak, ili se skrene ka diktaturi, ili se skrene ka protektoratu, otvorenog tipa.
Na nama je samo da cekamo doticno "raskrsce"
Poz
P.S.
Kada bi neko promovisao "zapadnu" formulu uspeha(da zanemarimo pljacku planetarnih resursa) zvanu "krv, suze i znoj"(iliti kuca-pos'o- pos'o-kuca

), mislim da bi bio javno lincovan, cak i od strane najsiromasnijeg sloja..ovi bogatuni bi vec poslali momke u crnom