S-300 (pa sad varijacije na temu) je prevazidjen od strane Rusa ali ne i od strane Zapada (no nevazno).
A sto se tice uvodjenja faktora koji se zove Kina vrlo je prosto.
Sve sto danas radi Zapad je vise nego korektno jel je jaci i nije pametno mu se suprotstavljati,jel tako...tako je.
S obzirom da napada slabije (Srbe, Avganistance,Iracane,Libice...petorazredne zemlje) on uvek pobedjuje i uvek je upravu...jel tako tako je.
Medjutim kada bi udario na jaceg kao recimo Kina,Rusija, Indija sta bi bilo kada bi izgubio...onda bi bilo onako kako kaze jaci (npr Kina,Indija,Rusija) ...jel tako tako je.
Ovde neko rece
cinizam...nema ga.To je pogresan zakljucak.
Nego prosto povladjivanje jacem i podrzavanje argumenata koji jaci zastupa ne bi li se se dobilo malo vazduha za disanje.
Pa mislim ja se u potpunosti slazem (rekli bi neki) da nama Kosovo ne treba, da je oduvek bilo siptarsko...jel tako kaze Amerika.
I Gadafi je diktator (mislim trenutno sada jel ne odgovara Americi), kao sto su u Iraku smenili diktatora i napravili od istog raj na Zemlji, jel je Zapadna demokratija bolja od domacih diktatora.
Zapad je najbolje resenje jel je najjaci, i tu nema polemike.
Kao sto su neki '39 pa do '45 takodje mislili da ce njihovo resenje trajati barem 1000 godina, pa su kada je puklo svi se prali od toga.
Docice vreme kada ce se svi prati od Zapada i naprasno uciti o velikom narodu (npr Kini), i tvrditi da je Zapad oduvek bio truo, ali dok to nedodje podrzavacemo vladavinu jaceg jel je to normalno.
Ko sto je normalno posto sam Ja jaci (s pistoljem) u ruci da ubijem komsisko dete, jel mi se moze, moral tu nije bitan jel Ja sam jaci.
Takoce mogu ubiti i komsiju i njegovu zenu i dedu i babu koje je sahranio da opet upucam i da ih opet sahranim.I ako ja imam ledja da to sve uradim i niko mi nista ne moze to znaci da moji postupci su u potpunosti ispravni jel sam najjac.
Nema ko da mi se suprostavi i samim tim Ja sam onaj koji se slusa.
Spram toga drzimo Americi palceve da uzmu naftu i da je trose kako njima odgovara jel njima to treba, i mi to trebamo da podrzimo.
Evo jedan od primera, kada se nafta "zaradi" kako se trosi.
http://www.youtube.com/watch?v=31RWj-h4kHM&feature=channel
I to je dobar nacin jel tako rade Amerikanci.