Istorija je stetna, dokazao Nice. Sto ne znaci da neko silom treba da nekoga tera da prodaje koka kolu ako nece, samo su to sa istorijama sve gluposti. Treba da se uci iz istorije, to je tacno, ali na nekim iskustvima od ranije kako da se ne prave iste greske, ali treba i da se stalno gleda napred a nikako nazad. Eto, kakve veze ima istorija sa sokovima? Nikakve.
A sto se americke istorije tice, ne bih se ja bas slozio sa tim pricama o tarabama i Miki Mausima, jer imali su oni itekako zanimljivu istoriju dok nisu su postali to sto su. Da ne idemo dalje, nego samo da se pomene revolucija za oslobodjenje od Engleske / uticaja kralja koja je uticala na citav svet, a i posle u gradjanskom ratu za pobedu progresa nad silama mraka i bezumlja. Tako da nije ta teorija bas...
Citat:
p3j4: No, videću šta ćeš da pričaš kada budu osnivali svetsku vladu i uvodili jedinstvenu svetsku valutu
Odlicno, to tako i treba. Jos da hoce ukinu i lokal politicare, pa da sklone iz vidnog polja ove lokal wannabe age i begove koji nemaju pojma ni o cemu, mislim to na ovim primitivnim teritorijama, negde imaju, da ih ne gledam vise. I jos treba da se napravi jedinstveni svetski dokument, tj kartica sa cipom koja ce da bude i kartica za bilo koju banku, pa se tamo upise koja je banka i sve, i vozacka dozvola, i zdravstvena knjizica i pasos i sve. A onda cu ja teoreticarima paranoje da prodajem plekanu kutijicu da cuvaju tu karticu u njoj da ih ne bi pratili, pa cu da zagazdim. I vuk sit i ovce na broju.