Evo ti primjer koji sam vidio u Italiji... hoce ljudi da sacuvaju neku specificnost svojeg podneblja i protive se globalizaciji pa se desava recimo da ne nabavljaju citav niz proizvoda koji su simboli globalnog trzista... recimo bio sam u gradicu u kojem nema koka kole nigdje, ni u prodavnicama ni u kafeu... jednostavno kazu ne nabavljamo je i necemo je nikada nabavljati... onda te upute na odlicne Italijanske vocne sokove koje nude...
Toga ima i u Francuskoj na vise mjesta posebno kada je turisticka ponuda u pitanju... hoce da ponude nesto sto nemozes dobiti svuda u svijetu i tacka po tome su specificni i to treba postovati i njima nije monopol primarni cilj kada se protive globalizaciji vec ocuvanje tradicije, neprihvatanje nametanja najcesce americke potrosacke "hamburger kulture" itd...
Kada se vec pominje Japan i ovo sto se desilo sa cunamijem... mene fascinira njihovo ponasanje i njihova prisebnost i solidarnost. Recimo nema vode, sve je sruseno ali niko ne krade i niko nece da se buni u onom redu za vodu svi su kao bubice... Ja mislim da ce oni sve ono izgraditi za koju godinu da se nece poznavati da se bilo sta desilo.
Zamislite da se onakva katastrofa desi na ovim nasim prostorima pa ovdje bi se ljudi poubijali izmedju sebe prvi dan...
igshid=19lyomje5do6p]
auto centar B-MAX[/URL]

Re: Sta ce biti kad se dobar deo poslova zameni robotima?