Citat:
Isak666: Tu imas pravo da je verovatno marketing - licemerje, vec ne. Socijalisti rade u skladu sa svojim uverenjima.
Moze nekom da se to ne svidja, ali oni imaju pravo na to jer su pobednicka strana.
Samo kontam da je taj marketing za domacu upotrebu, obzirom da svaki drugi iz EU kad uzme tu kovanicu u ruku ne verujem da ce ikad reci -
vidi, partizanski komadant, bas interesantno.
Mozemo da pricamo sto tu nije Potocnik ili Cankar. Ali da sporim nekom sto je izabrao komunistu, a ne fasistu - to ne mogu, obzirom da drugu opciju nisu ni imali.
Ma da, to je u redu. Imaju sva prava. Ali je ruzno kada u danasnje vreme drzava koja je u ratu velikom vecinom bila za nemce i slicne, sada se "reklamira" kao neka antifasistcka zemlja. Kao kada bi Hrvatska stavila nekog partizanskog oficira i na sva usta trubila kako su bili antifasisti.
Ipak mislim da to nije za domacu javnost, nego bas za EU, jer je ta kovanica sredstvo placanja u skoro celoj Evropi. Ipak to neko gleda, neko ce se zapitati ko je ta osoba...
Zato sam i pitao @mulaz-a da li su na tolarima imali nesto slicno. Jer, ako za dve decenije postojanja nisu takav novac izdali, zasto bas sada? Nije valjda da je od uvodjenja tolara sada prvi put na vlasti "leva" vlada, pa su tek sada doneli ovakvu odluku?!
Mislim, njihova odluka, i ako sam u pravu, cestitke za takav marketing. Iskreno.