Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Vanzemaljci i Buducnost Zemlje

elitemadzone.org :: MadZone :: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje
(Zaključana tema (lock), by Goran Mijailovic)
Strane: << < .. 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 259303 | Odgovora: 1682 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Dejan71V
NBGD

Član broj: 106102
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.kuhinje-po-meri.rs

+30 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 15:32 - pre 167 meseci
Druze, uzivaj u zivotu i zelim ti sve najbolje :)
Kuhinje po meri
Americki plakari
Staracki dom
Američki plakari
Klizni plakari
Da bi ste ziveli zivot onako kako zelite, potrebno je da znate sta zelite!

0

Odin D.
Mlađi referent za automatizaciju
samoupravljanja

Član broj: 37292

+8370 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 15:36 - pre 167 meseci
To takodje nema nikakve veze sa temom.

0

Dejan71V
NBGD

+30 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 15:42 - pre 167 meseci
Citat:
3way: Nivo civilizovanosti ucesnika JEDINO pokazuju cinjenice koje doticni predstavljaju.

Cinjenice koje doticni predstavlja ne pokazuju nivo civilizovanosti. Ako, npr neko kaze da vukodlaci postoje i ozbljno veruje u to, a uz to iznosi neke svoje dokaze to ne govori o tome da je on necivilizovan, vec da ima neki drugi problem :))) A on ipak moze da bude civilizovan... Ali kao sto rekoste.. da ne skrecemo sa teme, ovde zavrsavam sa "civilizovanim" i " necivilizovanim" ponasanjem...:)
Kuhinje po meri
Americki plakari
Staracki dom
Američki plakari
Klizni plakari

0

3way

Član broj: 241428

+2403 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 15:43 - pre 167 meseci
Citat:
Dejan71V:Ako, npr neko kaze da vukodlaci postoje i ozbljno veruje u to, a uz to iznosi neke svoje dokaze to ne govori o tome da je on necivilizovan, vec da ima neki drugi problem :))) A on ipak moze da bude civilizovan...

Tu si upravu, sto jes jes.
Sedam sutlijasa,
za sedam samuraja,
za sedam tramvaja.

0

Onaj

Član broj: 260000
*.adsl.eunet.rs.

+196 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 15:53 - pre 167 meseci
Citat:
Leteći tanjir.
U tanjiru sir.

Slobodan i otvoren internet = elementarno ljudsko pravo

0

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
*.crnagora.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org

+828 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 18:16 - pre 167 meseci
Citat:
sva materija oko nas koja je u stvari energija (tek od skoro ovo prihvata i zapadna nauka)

Šta je to "zapadna nauka" ? To ne postoji. Postoji samo nauka, a njome može da se bavi ko god želi, bez obzira da li je na istoku ili zapadu ili severnom polu, sve dok poštuje naučne metode i principe. Ako ih ne poštuje, onda se tu ne može pričati o nauci, već o pseudo-nauci, odnosno gomili budalaština upakovanim tako da liče na nauku.

Upravo je to ono što GF (i još neki, ali ovaj prednjači) na ovoj temi radi. Koristi gomilu fensi izraza upakovanih tako da deluju naučno i inteligentno, a u stvari su obične budalaštine. Jeste, dozvoljeno je fantazirati, ali onda to tako i treba nazvati, a ne to nazivati činjenicom, dokazom, naukom... ili bilo čime što to nije. A da ne pričamo o tome da dotični laže o svoijm motivima. Eto, na primer time što kaže da traga za istinom. Da je tako onda ne bi unapred pričao gluposti, nego bi iznosio dokaze do kojih je došao i na osnovu njih gradio istinu. A ovako, on već ima neku svoju "istinu" i onda pokušava da nađe dokaze i "dokaze" koji bi podržali tu njegovu "istinu", a sve ostalo zanemaruje.

On nijednog trenutka nije rekao da postoji verovatnoća da postoji ta neka galaktička federacija, sa čim bih i ja mogao da se složim, jer deluje sasvim logično da ako postoje udaljene civilizacije koje mogu da se posećuju, da nakon određenog vremena naprave i nekakvu federaciju, čisto kako bi olakšali naučnu saradnu, trgovinu, uskladili zakone, itd. (nešto poput EU). Međutim, mi još nemamo dokaza ni da postoji život van Zemlje, a on priča o nekakvim zvezdanim ratovima, federacijama, imperijama... o kojima jelte sve zna.

Žao mi je, ali to onda zaslužuje da se zove glupostima i budalaštinama. Da se radi o scenariju za neki SF film ili barem da je napomenuto da se radi o fantaziranu, onda ok, to bi svakako interesantno štivo, a ovako su samo suvislo lupetanje i pokušaj da se gomila budalaština maskira u nauku.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti

+1

Dejan71V
NBGD

+30 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 19:08 - pre 167 meseci
Tacno, pojam "zapadna nauka" nebi trebalo da postoji, vec samo "nauka", koja bi u sebi trebalo da sadrzi sve trenutno otkrivene i proverljive istine, ali i da bude otvorena ka novim mogucnostima i da se razvija... Ali na zalost u danasnjem svetu gde se sve vrti oko novca i moci, novac i moc i odlucuju sta je nauka a sta ne (u mnogim slucajevima). Jedan jednostavan primer: Svinjski grip i vakcina za isti, uvezli smo toliko vakcina a skoro da niko nije hteo da primi! Ok, mozes da kazes negativan marketing i ljudska glupost. A sta cemo sa zdravstvenim radnicima koji su odbili da prime vakcinu. Moja supruga je farmaceut i kaze da nijedna njena koleginica nije htela da primi vakcinu, a i da nezna da je ijedan zdravstveni radnik primio tu vakcinu. Pitanje je zasto ako medicinska nauka kaze da je to dobra vakcina? Ako prosirim ovu temu ne samo da me mozete optuziti da ulazim u teoriju zavere vec i da skrecem ohoho sa teme :)
Takodje, na istoku vec hiljadama godina znaju za blagodeti meditacije i raznorazne alternativne medicine, na zapadu tek sad savremenim metodama otkrivaju da meditacija opusta, uvodi mozak u neke drugacije mozdane talase i td, prihvata se akupunktura...... Pre toga to su bile budalastine!
Hocu da kazem da nije prvo nastala nauka pa je onda ona sve ostalo stvorila (izmislila), vec da je nauka tu da samo uoci zakonitosti, otkrije istinu... a zakonitosti i istina koje jos nije otkrila ne znaci da ne postoje i da su budalastina ako su ih okrili neki ljudi koji nisu naucnici i koriste je vekovima....
Kuhinje po meri
Americki plakari
Staracki dom
Američki plakari
Klizni plakari

+1

Odin D.
samoupravljanja

+8370 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 19:22 - pre 167 meseci
Citat:
Dejan71V: a zakonitosti i istina koje jos nije otkrila ne znaci da ne postoje i da su budalastina ako su ih okrili neki ljudi koji nisu naucnici i koriste je vekovima....

To niko ni ne spori.
Samo ti pokazi koje su to zakonitosti koje se koriste vekovima, dokazi na naucan nacin da funkcionisu i nece biti nikakvih problema oko naucnog priznavanja.
Price, glasine i "svjedocenja ujaka sa putovanja" nisu naucno prihvatljivi dokazi.
Niko ne osporava da postoje - samo ih nauka nazivaju time sto trenutno jesu - price, glasine i svjedocenja ujaka sa putovanja.
Ako hoces da se nazivaju naucnim cinjenicama i istinama - zna se koja je procedura za sticanje tog statusa.

0

Dejan71V
NBGD

+30 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 20:04 - pre 167 meseci
Citat:
Odin D.: To niko ni ne spori.
Samo ti pokazi koje su to zakonitosti koje se koriste vekovima, dokazi na naucan nacin da funkcionisu i nece biti nikakvih problema oko naucnog priznavanja.
Price, glasine i "svjedocenja ujaka sa putovanja" nisu naucno prihvatljivi dokazi.
Niko ne osporava da postoje - samo ih nauka nazivaju time sto trenutno jesu - price, glasine i svjedocenja ujaka sa putovanja.
Ako hoces da se nazivaju naucnim cinjenicama i istinama - zna se koja je procedura za sticanje tog statusa.

Neke od zakonitosti koje se koriste vekovima su bas meditacija i npr akupunktura. To sto ih sad mozda nauka priznaje ne znaci nista, juce ih nije priznavala. Znaci ako ona kaze da to postoji to postoji, u suprotnom ja ne znam sta bih mogao da uradim da ti dokazem jer ako to nauka ne blagosilja onda pricam budalastine. A uzeo sam namerno primer meditacije i akupunktrure jer se tek sad polako to prihvata i priznaje od strane nauke. Da sam nesto drugo naveo sto JOS nije prihvaceno onda bih "lupao gluposti". Tako da je ovo zatvoreni krug.
Nekome ko je otkrio neke stvari koje za njega funkcionisu, za njega i postoje i ne treba mu nauka da mu to potvrdi... a ako funkcionisu na ceo narod (i sve koji to probaju) kroz vekove a nauka to ne priznaje, onda to vise govori o ogranicenju nauke nego tog metoda koji nauka ne uspeva da potvrdi (a i naroda koji tvrdi da to postoji).
Na istoku su odavno poznate stvari kao sto su yin i yang, cakre, protok energije kroz organizam i da nastupa bolest ako se taj protok negde prekine ili oteza, akupunktura, meditacija, da je sve oko nas samo vid energije koji je stalno u pokretu.... onda ako procitate npr njihova knjizevna dela kao sto je npr "ep o gilgamesu"..... zapitate se odakle ta napredna znanja, nacin razmisljanja, pogledi na zivot, planetu, svemir... narodu pre par hiljada godina. Ili mozda i ovo sve nabrojano nauka ne priznaje... onda ok, sacekacemo da ga ona blagosilja da bi postojalo.
Posto ne mogu da ti dokazem da ima stvari koje su istinite i "nedokazive" dok nauka ne dodje do stupnja u kome moze da ih detektuje onda je bolje prosetati se malo kroz istoriju i tamo naci primer. Npr, Djordano Bruno se nije bas lepo proveo kada je tvrdio da sunce nije centar vasione (a i kako bi mogao da dokaze). Nauka (koja je u to vreme bila u sklopu crkve) je mislila da je to budalastina i onda su coveku pokazali da moze da se pretvori u buktinju, tj taj eksperiment je bio lako i cesto dokaziv :(
Kuhinje po meri
Americki plakari
Staracki dom
Američki plakari
Klizni plakari

0

Odin D.
samoupravljanja

+8370 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 20:09 - pre 167 meseci
Citat:
Dejan71V:Posto ne mogu da ti dokazem da ima stvari koje su istinite i "nedokazive"

A kako uopste znas da ih ima ako ih ne mozes dokazati?
Da bi nesto znao, moras imati dokaz za to. Ako nemas dokaz, ti onda slutis, smatras, vjerujes i sl., ali ne znas.

Citat:
Nauka (koja je u to vreme bila u sklopu crkve) je mislila da je to budalastina...

Kljucna rijec je "mislila", a ne znala ili dokazala.
I Djordana nisu spalili naucnici nego crkvenjaci, i nauka nema bas ama nikakve veze sa njegovim spaljivanjem.
A crkvenjaci su oni koji "vjeruju". Tako da ti kad "vjerujes" da ima nekih misterija po Indiji koje nauka jos nije otkrila, blizi si crkvenjacima nego naucnicima.

0

Dejan71V
NBGD

+30 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 20:16 - pre 167 meseci
Citat:
Odin D.: A kako uopste znas da ih ima ako ih ne mozes dokazati?
Da bi nesto znao, moras imati dokaz za to. Ako nemas dokaz, ti onda slutis, smatras, vjerujes i sl., ali ne znas.

Ako neko sebe udari cekicem po ruci i kaze da ga to boli a nauka kaze da to ne moze da se dokaze i da je to nemoguce onda taj neko za sebe ima dokaz, a za tebe nema.. o tome ti pricam.
Npr, da covek nekim cudom nije dobio culo dodira i da ne oseca bol, a taj neko ima igrom dnk to culo... to nikome ne bi mogao da ni dokaze ni objasni ali zato bol koji oseca bi itekako bio stvaran.
Nadam se da sam bar malo bio jasniji.
Kuhinje po meri
Americki plakari
Staracki dom
Američki plakari
Klizni plakari

0

Odin D.
samoupravljanja

+8370 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 20:22 - pre 167 meseci
^ I ludjaci u ludnici zaista "vide" stvari koje drugi ljudi ne vide.

Sto se tice tvog eksperimenta - nasuprot tome sto ti mislis - vrlo lako je dokaziv.
Zavezes covjeku oci tako da ne moze da vidi da li ga udaras po ruci ili ne.
I onda ga udaras, a on ti po svom osjecaju bola kaze kad si ga udario.
Ako od 500 udaraca nasumicno rasporedjenih u vremenu svaki put kad je zaista udaren uzvikne "Jao!", a ne uzvikne kad nije udaren, moze se smatrati da je njegova teorija ispravna i dokazana koliko i zakon gravitacije.

Nauka nije bas toliko teska i zamrsena. Mada moze biti ako uopste ne razmisljas.

0

Dejan71V
NBGD

+30 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 20:27 - pre 167 meseci
Ok, ocigledno apstraktne stvari ili ne razumes ili ti ne odgovara da ih razumes, a kada ti "nacrtam" jednostavan primer ti se bukvalno i doslovce uhvatis za njega...
Zakljucak, svako se drzi svog misljenja, ti si za tebe u pravu, ja za mene :)
Odoh na tusiranje :)
Kuhinje po meri
Americki plakari
Staracki dom
Američki plakari
Klizni plakari

0

ar nogard
yimisin starka
gamer
unlocated

Član broj: 107116
*.netnet.rs.

Sajt: eliteptcbusiness.com

+16 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 20:28 - pre 167 meseci
Citat:
Odin D.: A kako uopste znas da ih ima ako ih ne mozes dokazati?

A ako te recimo drzim za rec pod uslovom da ovo pitanje postavljam kao neko ko ne veruje u nista sto mi se ne moze dokazati a ti vidim vise volis naucno predanje nego religijsko ili vanzemaljsko pa recimo:

Zasto su nas a i nasu decu u skoli ucili ili uce da je zemlja stara nekih 4.5 milijarde godina ako bas nikad nisu to naucno dokazali, da se ne drzite za metodu merenja onim ugljenikom i njegovim poluraspadom jer su isto naucnici dokazali koliko je nepouzdana a moze da ima neku tacnost do nekih 6000 godina ne vise?

Ili recimo d smo nastali iz velikog praska koji je u stvari predpostavka jer je neko uocio da se svemir siri pa pretpostavlja da je nekad bio blizu a jos mnogo pre toga jedna celina koja je eto jedino mogla da eksplodira?

Ili recimo da padnes sa marsa i pred tobom se pojave 2 lika pri cemu te jedan ubedjuje da je sve nastalo tako sto je neko mnogo inteligentan stvorio sve i ostavio da se razvija a drugi ti kaze ma ne to nije tacno sve se stvorilo samo od sebe, i kome bi verovao ako na sustinska pitanja ni jedan ni drugi nemaju nijedan jak adut u rukavu za svoju tvrdnju?
ereht tuo morf ma I

0

aser
Jerry Drake
Šabac

Član broj: 81912

+9 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 20:32 - pre 167 meseci
Za akupunkturu je zanimljivo da su rađena neka istraživanja i došlo se do zaključka da je efekat bockanja iglica u određene tačke na telu isti kao i kad bi pacijentu lupili šamarčinu, u smislu fizičkih i hemijskih reakcija u organizmu, jedino nevalja psihički efekat lupanja šamara jer se u glavi bilo kog čoveka smatra kao fizički napad. E sad ako bi pacijenta ubedio da je šamarčina neophodan instrument u lečenju njegovog tela i duše i on čvrsto verovao u to, efekat bi bio identičan akupunkturi. :)

0

3way

+2403 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 20:32 - pre 167 meseci
Citat:
ar nogard:
Zasto su nas a i nasu decu u skoli ucili ili uce da je zemlja stara nekih 4.5 milijarde godina ako bas nikad nisu to naucno dokazali, da se ne drzite za metodu merenja onim ugljenikom i njegovim poluraspadom jer su isto naucnici dokazali koliko je nepouzdana a moze da ima neku tacnost do nekih 6000 godina ne vise?

Jeste dokazano, i kao sto sam kazes, to se ne dokazuje poluraspadom ugljenika.

Citat:
ar nogard:
Ili recimo d smo nastali iz velikog praska koji je u stvari predpostavka jer je neko uocio da se svemir siri pa pretpostavlja da je nekad bio blizu a jos mnogo pre toga jedna celina koja je eto jedino mogla da eksplodira?

To da se svemir siri svakako nije osovna ideja.

Citat:
ar nogard:
i kome bi verovao ako na sustinska pitanja ni jedan ni drugi nemaju nijedan jak adut u rukavu za svoju tvrdnju?

Onome cija prica ima smisla i ko nudi raznorazne dokaze za svoje tvrdnje. Znaci, onome ko tvrdi da 'samo nastali iz velikog praska'.
Sedam sutlijasa,
za sedam samuraja,
za sedam tramvaja.

0

ar nogard
yimisin starka
gamer
unlocated

Član broj: 107116
*.netnet.rs.

Sajt: eliteptcbusiness.com

+16 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 20:37 - pre 167 meseci
Citat:
3way: Onome cija prica ima smisla i ko nudi raznorazne dokaze za svoje tvrdnje. Znaci, onome ko tvrdi da 'samo nastali iz velikog praska'.

Pa evo ja sam pao sa marsa i ajde prenesi neki relevantan dokaz za ta tri pitanja odozgo?
ereht tuo morf ma I

0

Galactic Federation
Sabac, Srbija

Član broj: 286901

+58 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 20:39 - pre 167 meseci
Citat:
Levitacija pomocu magnetnog polja
Da, i?

Namotas malo zice i ukljucis na AC, ako je nad aluminijumskom plocom, odbija se i lebdi nad njom kontramagnetnim poljem.
To je samo da ti pokaze princip, jer magnet i elektromagnet inace ne reagije i ne privlaci aluminijum.
Naravno neces praviti leteci tanjir od nekoliko namotaja zice, nego od mnogo preciznije i efektivnije geometrije uredjaja i modulacije u skladu sa jednacinama ujedinjenog polja. I sama zemljina kora ima 8% aluminijuma ako bi to uopste bilo bitno.
Onda imas ono sa ohladjenim superprovodnicima i magnetom, cas ovako, cas onako, nauka to samo nazove "flux trapping" i to je to, nema nikakvog daljeg objasnjenja zasto je to tako. I kako onda da se kunes u takvu nauku kad ne mogu da objasne ni 1% stvari a sve ostalo ignorisu namerno.

0

Odin D.
samoupravljanja

+8370 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 20:43 - pre 167 meseci
@ar nogard
Ne znam za tvoju skolu, ali mene niko nije ucio da je tako bilo, nego da se pretpostavlja da je tako bilo na osnovu onoga sto se trenutno smatra tacnim cinjenicama.

Vec sam negdje ranije u ovoj temi pisao o tome problemu sto neki nastoje da izjednacuju osnovnu skolu sa Naukom.
U osnovnoj skoli nauku predaju ljudi koji su sve drugo, a najmanje naucnici.
Licno smatram da ljudi koji sveukupnu nauku redukuju na blebetanja ucitelja iz osnovne skole imaju veliki problem sa percepcijom nauke i znanja uopste.

Uostalom, vec sam o tome pisao negdje ranije na ovoj temi, kao i sta tacno zvanicna nauka smatra pod pojmom naucna teorija, i to nikako nije ono sto joj vi imputirate.

0

3way

+2403 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje21.08.2011. u 20:43 - pre 167 meseci
Citat:
ar nogard: Pa evo ja sam pao sa marsa i ajde prenesi neki relevantan dokaz za ta tri pitanja odozgo?

Da ne bi previse sirili, evo ti par stvari koje podrzavaju Veliki prasak:
- teorija relativiteta predvidja da Svemir nije statican
- medjusobno udaljavanje galaksija
- pozadinsko zracenje. Teorija predvidja da bi ovakvo zracenje moralo da se detektuje u svim pravcima
- kolicina odredjenih elemenata (vodonik, helijum i slicno)

I tako dalje...sve ovo je osmotreno, vidjeno i dokazano na utvrdjene nacine dolaska do podaka.
Sa druge strane, kreacionisti se sluze lazima, laznim merenjima, stimovanjem rezultata, pokvarenim uredjajima, neodgovarajucim uredjajima itd. Samim tim ni rezultati njihovih istrazivanja nisu validni.
Sedam sutlijasa,
za sedam samuraja,
za sedam tramvaja.

0

elitemadzone.org :: MadZone :: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje
(Zaključana tema (lock), by Goran Mijailovic)
Strane: << < .. 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 259303 | Odgovora: 1682 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.