Citat:
Obzirom da sve radimo šta nam se kaže zbog učlanjenja u EU
Pa kad ne znamo šta treba sami da radimo kako bi bili konkurentni, poštovani i prihvaćeni, očigledno je da nam moraju reći, što je naravno patetično. Grozno je to što nam moraju davati spisak sa "uradi to, to i to" a da mi to već ne znamo sami.
Citat:
Kakve veze ima unija sa Rusijom sa hlebom od 3 dinara?
Aludiram na određene strane koje, kada se suprotstave EU, vide izlaz u nekoj utopijskoj uniji sa Rusijom, koja je jednaka hlebu od 3 dinara. Ne sviđa nam se EU? Pokažemo joj srednji prst i sarađujemo samo sa Rusijom... kako da ne. Ali nažalost tako popriličan broj ljudi razmišlja. Naravno da treba da sarađujemo sa Rusijom, ali ove dečije igre koje se svode na "neću da se družim sa EU, idem kod Rusa, oni mi još nisu rekli da mi kosa smrdi" su blesave i nepotrebne, i uključuju tipično kafansko razmišljanje koje vodi iz jedne krajnosti u drugu.
Citat:
Da smo imali aspiracije prema Rusiji, verovatno bismo već odavno bili u EU.
Ovo nije hladni rat pa da se neko bori za naše mišljenje... što pre shvatimo da se trebamo boriti za sebe, a ne da čekamo da se drugi bore za nas, biće bolje za sve.
Citat:
U poslednjoj ozbiljno sprovedenoj anketi prosle godine se samo 37% izjasnilo "ZA" EU.
Link?
A man is smart. People are stupid.