Rodovnik ili pedigre je psu ono što je nama izavod iz matične knjige rođenih, tkzv. krštenica. Naravno reč je o rasnim psima, a loza im se zna mnogo dublje nego nama. O nekim linijama postoje knjige debljine crkvenih knjiga pa sada vidite koliko je to kolena unazad.
Kod čipovanja veterinar uzima podatke za psa iz rodovnika pa upisuje ime, datum štenjenja, karakteristične oznake boje i dlake, lične podatke vlasnika itd. Tom prilikom se on ne upušta u izvor imena psa već upisuje ono što vidi ili sazna. Tvoj pas očigledno nije rasan pa je veterinar upiso ime koje si mu rekao. Kod rasnih pasa prilikom izrade rodovnika nije moguće upisati ljudsko ime, to sam rekao u ranijem postu.
Ma ime je potpuno nebitno i skoro nikad se i ne upotrebljava.
Ja moje uglavnom oslovljama sa Stoko, Životinjo, Budalo, Majmune, Ostavi, Ne Diraj, Začepi, Dosadan Si, Neću, Umukni, Pazi Da Ne Bi, Odiebi, Pusti, Ne Grizi, Boli, Pusti, Pustiiiii, Pustiiiiiiii, Ne Slinavi Mi Po Faci i tako tome slično.
Kad ga oslovim imenom on se začudi i ne zna o čemu se radi i gleda u vrata da vidi da nije ko pod tim imenom došao...