Moram da primetim da naslov teme nije na mestu. Kad sam procitao naslov, mislio sam da se radi o gomili vidljivih mrtvih ptica na jednom mestu, a ne o nestajanju odredjene vrste ptica na odredjenoj teritoriji

Naravno kad sam procitao o cemu se radi, razumeo sam sta je autor hteo da kaze (valjda?), i ubacio sam se u diskusiju i naveo ono sto sam primetio u urbanom delu Beograda gde zivim. Situacija je drugacija sto se ide vise u unutrasnjost (Na primer Obrenovac i okolna sela. Moji roditelji su iz tog kraja, pa s' vremena na vreme odem tamo.). Ima vise vrabaca, ali ni priblizno onoliko koliko ih je bilo kad sam bio dete na primer. Gugutke su se takodje proredile, grlica skoro da i nema, a nekada ih je bilo. Uglavnom vrana, svraka, gacaka, kreja i drugih velikih grabezljivih vrapcarki kol'ko 'oces. Svojim ocima sam gledao kreje kako urnisu vrapcija gnezda puna malih ptica... Takodje sam gledao vrane kako ubijaju goluba. Da li je golub bio bolestan, ranjen, star ili sta, to ne znam, ali vrane su ga ubile i pojele. Znaci ove krupnije grabezljive vrapcarke, kad ih ima mnogo ubijaju i zderu sta stignu. Deponije smeca po Beogradu su im kao menza i zato, pogotovu kad dodje hladan period, malo, malo pa na nebu vidis nepregledna jata kako ordiniraju u potrazi za hranom