Citat:
pisac:
Granica se ogleda u tome što je počelo da me boli koleno

Uspon na kome sam ranije trošio 30min (uz max HR) sada prelazim za 21min uz bolove u kolenu a bez max HR-a (što bi se reklo, da nemam bolove bilo bi i brže - uz max HR).
Druga granica je u tome što sada mogu da dobijem trnjenje ruku i nesvesticu prilikom sprinta, jer mi ne ponestaje snage nego kiseonika.
Ti bre ko neki ocajnik ides na trening sa zebnjom da se mozda i ne vratis
Salim se...
To sto te boli koleno po nekom mom iskustvu uvek znaci da si vozio u vecem prenosu nego sto tvoje koleno dozvoljava (ne znam zasto ali obicno boli desno)
Ne povezuj to sa snagom nogu, one su uvek jace od kolena!
Lek za to je prost - kadenca, povecaj broj obrtaja a smanji pritisak na pedale, naravno brzina treba da ostane ista.
Citat:
Ovo za kiseonik verovatno može da se uvežba i poboljša nekako, ali za koleno baš i nisam siguran. Sve mi se čini da tu nema pomoći.
Kiseonik i pluca imaju veze i sa pulsom.
Kako prelazis 80% pulsa tako pocinjes sve teze i da dises, bukvalno to mozes pratiti na pulsmetru, svako povecanje pulsa, preko toga disanje sve teze...i tako dok ne umres
Kada utreniras da ti puls ne skace toliko regulisaces i disanje.
Inace onih tvojih 200 otkucaja meni je definitivno nemoguce postici, tako da verujem da nisi dobro merio, a razlika za 10,20 otkucaja je ogromna.
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!